Türk gıda ürünleri tanıtıldı  

Türk gıda ürünleri tanıtıldı  

ABONE OL
13:46 - 08/08/2019 13:46
Türk gıda ürünleri tanıtıldı  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yapılan Konferansta konuşmacılar, çeşitli uluslardan dinleyicilere Türk Üretim ve Kontrol sistemini anlattılar.

Almanya’nın Nürnberg kentinde devam eden 30. Uluslararası Organik ürünler (Bio Fach 2019) Fuarı kapsamında Ege İhracatçılar Birlikleri tarafından Tanıtım Grubu Projesi olarak, Bio Fach Fuarında bir konferans düzenlendi. Mailand salonunda gerçekleşen etkinliği., çok sayıda yabancı iş insanı takip etti.

İngilizce sunum yapıldı
 Sunuculuğunu Prof. Dr. Uygun Aksoy’un yaptığı konferans İngilizce yapıldı. Açış konuşması Ege Kuru Meyve ve Mamulleri ihracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık yaptı ve genel bilgi vererek, Türk organik sanayini tanıttı.

Başkonsolos Kül 2023 yılında 2.5 Milyar ihracat bekliyoruz dedi
İkinci konuşmacı olarak. Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, İngilizce olarak yaptığı konuşmada, Türk organik sanayinin, son yıllarda büyük gelişme yaşadığını dillendirerek, Almanya’nın en büyük müşteri olduğunun altını çizdi. Kül,2023 yılında, Organik ürün ihracatımızın 2,5 milyar dolara çıkacağını belirtti.


Üretim ve Kontrol sistemi anlatıldı

Daha sonra sırası ile kürsüye gelen, Tarım Bakanlığı ve Ege ihracatçılar birliği adına konuşan Fatma Mamak, Tuğçe Çerçi ve Can Erim, Türkiye’deki organik ürünlerin Yasal ve Kurumsal yapılarını, üretimi ve kontrol sistemleri ile İhracat ve pazarlama stratejisi dillendirdiler.


Türk ürünleri tanıtıldı

Konferans sırasında, Türk organik ürünleri tanıtılırken, konferans sonunda ikramda bulunuldu.

Fuarda 39 Türk firması yer aldı
13-16 Şubat tarihleri arısında gerçekleşen Fuarda, Ulusal bazda 21’i Ege İhracatçılar Birliğinden olmak üzere 39 Türk firması yer aldı.
 
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.