Truss’dan Erdoğan’a “Kiev Kazanacaktır” Mesajı

Truss’dan Erdoğan’a “Kiev Kazanacaktır” Mesajı

ABONE OL
12:16 - 22/09/2022 12:16
Truss’dan Erdoğan’a “Kiev Kazanacaktır” Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere’de bu ay başında göreve gelen yeni Başbakan Liz Truss, BM Genel Kurulu çerçevesinde bulunduğu New York’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Truss ile Erdoğan arasında dün New York’taki Türkevi’nde yapılan ilk görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

Reuters haber ajansına göre, Truss Erdoğan’a Ukrayna’nın savaştaki son kazanımlarını hatırlattı.

İngiltere Başbakanlık sözcüsü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Başbakan’ın mesajı çok açıktı; Kiev kazanabilir ve kazanacaktır, uluslararası toplum da Ukrayna’nın egemenliğini desteklemeye devam etmelidir” dedi.

Açıklamada Truss’ın ayrıca, Erdoğan’ı Karadeniz üzerinden hayati önem taşıyan tahıl ihracatının güvence altına alınmasındaki rolü dolayısıyla tebrik ettiği belirtildi.

47 yaşındaki Liz Truss üyesi olduğu Muhafazakar Partisi’nin desteğiyle bu ay başında İngiltere’nin yeni Başbakanı olmuştu. Truss, Başbakan olmadan önce Dışişleri Bakanı görevinde bulunuyordu.

Truss’ın seçim sürecinde Türkiye’ye ilişkin bir görüşü tartışmaya neden olmuştu.

İngiliz Times gazetesi, Liz Truss’ın ülkeye yasa dışı yollarla giren göçmenleri Ruanda’ya gönderme programına Türkiye dahil başka ülkeleri de dahil etmek istediğini yazmıştı.

VOA tarafından geçilen Truss’dan Erdoğan’a “Kiev Kazanacaktır” Mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Truss’dan Erdoğan’a “Kiev Kazanacaktır” Mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Truss’dan Erdoğan’a “Kiev Kazanacaktır” Mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.