Trump’tan Seçilirse 6 Ocak Zanlılarına Af Mesajı

Trump’tan Seçilirse 6 Ocak Zanlılarına Af Mesajı

ABONE OL
21:46 - 02/09/2022 21:46
Trump’tan Seçilirse 6 Ocak Zanlılarına Af Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre saldırısına katılan bazı destekçilerine maddi yardım sağladığını ve yeniden başkan seçilmesi durumunda af getirme konusuna çok sıcak bakacağını söyledi.

2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayı değerlendiren Trump, Pennsylvania eyaletine bağlı Pittsburgh kentinden yayın yapan radyo programcısı Wendy Bell’e konuştu.

Donald Trump, “Tam af konusuna çok çok sıcak bakacağım. Aday olmaya karar verir ve kazanırsam, tam af konusunu çok ciddi şekilde değerlendireceğim” dedi.

Trump, herhangi bir delil olmamasına ve birden fazla mahkemenin yanısıra seçim yetkilileri ve kendisinin göreve getirdiği Adalet Bakanı tarafından reddedilmesine rağmen, 2020 seçiminde hile yapıldığına ilişkin iddialarını sürdürüyor.

6 Ocak 2021’de Beyaz Saray önünde düzenlediği mitingde Trump bu iddialarını hararetle savunmış ve mitinge katılan binlerce destekçisi yürüyüşe geçerek Kongre binasını basmıştı.

Kongre’de Demokrat Başkan Joe Biden’ın seçim zaferinin onaylanması için yapılan oturumun engellenmesini amaçlayan saldırıda can kaybı yaşanmış ve 140’tan fazla polis yaralanmıştı.

Kongre saldırısıyla bağlantılı suçlardan yaklaşık 850 kişi tutuklandı, 250’den fazla kişi kolluk gücüne saldırı ya da engellemeyle suçlandı.

Aşırı sağcı Oath Keepers (Yemin Muhafızları) grubunun üyeleriyse, devletin meşruiyetine yönelik komplo olarak tanımlanan suçla yargılandılar.

“Bazılarına maddi yardım sağlıyorum”

6 Ocak olaylarıyla ilgili yanlış bir şey yapmadığı konusunda ısrarlı olan Trump, dün katıldığı radyo programında olaylara karışanların bazılarına yardım sağladığını söyledi.

Donald Trump, “İnanılmaz insanlara maddi olarak destek oluyorum. İki gün önce ofisimdeydiler. Bu konu hep aklımda. Onlara yaptıkları rezalet” diye konuştu.

Trump’ın damadından adaylık açıklaması

Cumhuriyetçi eski Başkan Donald Trump 2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olacağını resmi olarak açıklamadı.

Eski danışmanı ve damadı olan Jared Kushner Sky News’a yaptığı açıklamada Trump’ın aday olmayı düşündüğünü bildiğini söyledi.

Kushner, Trump’ın ne zaman karar verebileceği yönünde soruya, “Onun adına kimse konuşamaz” dedi.

Trump’ın yeniden başkan adayı olma seçeneğini ihtimal dışı görmediğini doğrulaması istendiğinde Kushner, “Trump’la herhangi bir şeyi ihtimal dışı saymak zor, çok esnek biri” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Trump’tan Seçilirse 6 Ocak Zanlılarına Af Mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’tan Seçilirse 6 Ocak Zanlılarına Af Mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’tan Seçilirse 6 Ocak Zanlılarına Af Mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.