“Trump’ın Gidiyor Olmasından Mutluyuz”

“Trump’ın Gidiyor Olmasından Mutluyuz”

ABONE OL
16:09 - 16/12/2020 16:09
“Trump’ın Gidiyor Olmasından Mutluyuz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ocak ayının sonunda görevden ayrılacak olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ruhani, Trump’ın görevden ayrılacak olmasından memnun olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ve yeni seçilen başkan Joe Biden

Ruhani, Trump için “Amerika gelmiş geçmiş en kanunsuz Başkanı” ve “terörist” ifadelerini kullandı.

Ruhani ayrıca Joe Biden’ın göreve gelecek olmasına ilişkin, “Biden’ın göreve gelmesinden aşırı mutlu değiliz ama Trump’ın ayrılıyor olmasından dolayı mutluyuz”dedi.

ABD’nin Başkan Donald Trump döneminde 2015 yılında İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan çekilmesi ve ABD’nin İran’a yönelik yeni ambargolar getirmesi, iki ülke ilişkilerinde gerginliği had safhaya taşıdı.

İran, yeni Başkan Joe Biden’ın nükleer anlaşmaya geri dönmesini bekliyor. Tahran yönetimi, daha önce yaptığı açıklamalarda da ABD’nin de anlaşmaya dönmesi halinde kendilerinin anlaşmanın şartlarını yerine getireceklerini dile getirdi.

2015 yılında İran’la ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya arasında imzalanan anlaşma, İran’ın uranyum zenginleştirmesini kısıtlamayı ve nükleer tesislerin denetime açılmasını hedefliyor.

VOA tarafından geçilen “Trump’ın Gidiyor Olmasından Mutluyuz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Trump’ın Gidiyor Olmasından Mutluyuz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Trump’ın Gidiyor Olmasından Mutluyuz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.