Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verecek

Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verecek

ABONE OL
20:35 - 19/10/2022 20:35
Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yazar E. Jean Carroll’a tecavüz ettiğini inkar etmesinin ardından, eski Başkan Donald Trump’ın, Carroll’un New York’ta açtığı hakaret davasında bugün ifade vermesi bekleniyor.

Elle dergisinde geçmişte köşe yazarı olan Carroll, 1990’ların ortalarında Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürmüştü. Carroll, 2019’da Trump’a bu iddiayı yalanmasından beş ay sonra Manhattan federal mahkemesinde dava açmıştı. Trump o dönemde iddiaları reddederken Carroll için “benim tipim değil” demişti.

Trump, Carroll’ı tecavüz suçlamasını uydurmakla suçladı ve mahkemelerin davayı reddetmesi gerektiğini söyledi. Trump’ın avukatlarından Alina Habba ise davayı “tamamen dayanaksız” olarak nitelendirdi.

ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan geçen hafta Trump’ın davayı erteleme talebini reddetti ve Trump’ın davada ifade vermesinin kendisine “aşırı bir yük” getirmeyeceğini belirtti. Trump’ın ifade vermesi için 19 Ekim tarihi belirlendi.

Trump, temyiz mahkemesi Carroll’a ‘‘yalancı’’ dediği sırada başkan olarak resmi sıfatıyla hareket edip etmediğine karar verene kadar davanın beklemeye alınması gerektiğini söylemişti.

Avukatları Trump’ın, hükümet çalışanlarına hakaret iddialarına karşı dokunulmazlık sağlayan federal bir yasa ile Carroll’ın davasından korunduğunu savunuyor.

Carroll ayrıca 24 Kasım’da Trump’a darp ve manevi zarar vermekten dava açmayı planladığını açıkladı.

Bu tarihte, yakın zamanda yürürlüğe giren bir New York eyalet yasası, cinsel suistimal mağdurlarına, zaman aşımı süresi dolmuş olsa bile, cinsel suistimal iddiasıyla dava açmaları için bir yıl süre tanıyor.

Carroll, Trump’ı 1995’in sonlarında ya da 1996’nın başlarında Manhattan’daki Bergdorf Goodman mağazasının soyunma odasında kendisine tecavüz etmekle suçlamıştı. Trump ise Carroll’ı tecavüz iddiasını kitabını sattırmak için uydurmakla suçluyor.

VOA tarafından geçilen Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.