Tonlarca yardım malzemesi yüklü gemi Gazze’ye gitmek için Kıbrıs’ta bekliyor

Tonlarca yardım malzemesi yüklü gemi Gazze’ye gitmek için Kıbrıs’ta bekliyor

ABONE OL
14:18 - 11/03/2024 14:18
Tonlarca yardım malzemesi yüklü gemi Gazze’ye gitmek için Kıbrıs’ta bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikan ordusu, ABD ve Ürdün’ün Gazze’ye havadan yardım malzemesi bıraktığını açıkladı. Açıklamada 11 bin 500’den fazla öğünün paraşütlerle bölgeye bırakıldığı kaydedildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik hava saldırıları ve kara harekatı sonucu 31 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, bölgede yaşayan 2,3 milyon insanın çoğu da yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı.

1 milyondan fazla Filistinli Gazze’nin güneyinde Refah’a sığındı, zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Birleşmiş Milletler bölgedeki insanların açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtirken, geçen haftadan bu yana açlık nedeniyle can kaybı haberleri de geliyor.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı havadan yardımların Gazze’nin kuzeyine bırakıldığı açıkladı.

Yardım malzemeleri içinde pirinç, un, makarna ve konserve yiyeceklerin olduğu belirtildi.

Pentagon verilerine göre ABD Gazze’ye bu ay 135 bin öğün gıdayı havadan bıraktı.

Başkan Biden da Gazze’ye yardım malzemeleri ulaştırılması için bölgeye geçici bir liman inşa edilmesi talimatını vermişti. Pentagon, liman yapımının 60 günü bulabileceğini açıklamıştı.

Bu arada Gazze için tonlarca gıda yüklü gemi hala Kıbrıs’ta demirli. Büyük oranda Birleşik Arap Emirlikleri’nin kaynak sağladığı gemi Gazze için 200 ton gıda taşıyor.

Gemideki gıdalar World Central Kitchen adlı yardım kuruluşu tarafından üretildi.

Kuruluş, Kıbrıs’ta 500 ton malzemenin daha gemilere yüklenmek için hazır olduğunu belirtiyor. Ancak geminin ne zaman Kıbrıs’tan ayrılacağı henüz netleşmedi.

Gemiye kargo yüklemesi Cumartesi geç saatlerde sona erdi ancak Gazze’de liman altyapısı olmadığını için geminin henüz Kıbrıs’tan ayrılmadığı belirtiliyor.

Malzemelerin dağıtımı için geçici bir iskelenin olması gerektiği belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen ABD Gazze’ye havadan tekrar yardım malzemesi bırakırken tonlarca yardım malzemesi yüklü gemi bölgeye gitmek için Kıbrıs’ta bekliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Gazze’ye havadan tekrar yardım malzemesi bırakırken tonlarca yardım malzemesi yüklü gemi bölgeye gitmek için Kıbrıs’ta bekliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Gazze’ye havadan tekrar yardım malzemesi bırakırken tonlarca yardım malzemesi yüklü gemi bölgeye gitmek için Kıbrıs’ta bekliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.