Teneffüste ana dil yasağı önerisine ATÖF’ten kınama

Teneffüste ana dil yasağı önerisine ATÖF’ten kınama

ABONE OL
09:18 - 17/01/2023 09:18
Teneffüste ana dil yasağı önerisine ATÖF’ten kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Almanya’da yılbaşı gecesi yaşanan olayların ardından yeniden başlatılan entegrasyon tartışmasına, okullardaki göçmen ailelerinin çocularına ana dil yasağı getirilmesi önerisine ATÖF’den (Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu) tepki ve kınama geldi.

ATÖF’TEN TAZİYE

ATÖF geçen hafta Kuzey Ren Vestfalya’nın Ibbenbühren kasabasında bir öğretmenin öğrencisi tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili de bir açıklama yaparak, başsağlığı dileğinde bulundu.

 

ATÖF’ün açıklaması özetle şöyle: “Ibbenbühren’deki olaydan dolayı çok üzgünüz, öğretmen meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Mesleğimiz öğrencilere sadece bilgi aktarmayı değil, onların gelişmesine eşlik etmeyi, bu arada onlar için önemli bir rolü üstlenip, örnek olmayı da içerir. Öğretmenlikten başka genç insanlarla böylesine yoğun olarak meşgul olan bir meslek yoktur. Bu nedenle bu örnek olma fonksiyonunu yitirmek toplumumuz için de kötüdür. Maalesef okullarda şiddet halen, biz öğretmenleri meşgul eden çok büyük bir sorun. Hayatın birçok alanında olduğu gibi burada da sorunları ortaya koymak, açıkça dile getirmek çok önemli. Bu bağlamda çok önemli bir rol oynayan bir kavram ‘şiddetin ortaya çıkmasını önlenme’dir. Okullarda barış içinde bir atmosfer için bunun yanında başka ayrıntılar da vardır. Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu olarak içten taziyelerimizi sunuyoruz.”

 

Hatırlanacağı gibi Alman medyasının bir bölümü bu trajik olayı gazetecilik temel ilklerine özen göstererek verirken, özellikle bazı gazeteler öğretmenini bıçaklayarak öldüren öğrencinin Türkiye kökenli bir göçmen ailesinin çocuğu olduğuna dair bilgileri haberlerin odak noktası haline getirmişti.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.