Temsilciler Meclisi’nde kritik oylama

Temsilciler Meclisi’nde kritik oylama

ABONE OL
12:57 - 17/10/2023 12:57
Temsilciler Meclisi’nde kritik oylama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin yeni başkanı için oylama var. Tek aday Cumhuriyetçi Jim Jordan. Eski Başkan Donald Trump’a yakın bir isim olan Jordan’ın seçilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

Jordan Cumuriyetçi Parti üyeleri tarafından Steve Scalise’nin adaylıktan çekilmesinin ardından Temsilciler Meclisi Başkanlığı için aday gösterilmişti.

Jim Jordan Temsilciler Meclisi Başkanlığı için tek aday

Eski Başkan Donald Trump’a yakın bir isim olan ve Temsilciler Meclisi Başkanlığı için Trump’tan destek de alan Jordan’a parti içinde ılımlı olarak nitelenen üyeler karşı çıkıyor.

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler, Demokratlar karşısında çok az farkla çoğunluğu elde tutuyor. Bu nedenle Jordan’ın dört Cumhuriyetçi üyeden fazlasını kaybetme lüksü bulunmuyor.

Jordan’ın seçilebilmesi için 217 oya ihtiyacı var. Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler’in Demokratlar karşısında 221-212 üstünlüğü bulunuyor.

Parti içindeki adaylık oylamasında 55 Cumhuriyetçi Jordan’a karşı oy kullanmıştı.

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Vern Buchanan’a göre Jordan gerekli oyları kazanamayacak.

Partideki ılımlı Cumhuriyetçiler’in Demokratlar’la partilerüstü bir alternatif üzerinde müzakereler yürüttüğü biliniyor. Bu hafta içinde sürprizler yaşanabileceği yorumları yapılıyor.

Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki lideri Hakeem Jeffries NBC televizyonuna yaptığı açıklamada.bu müzakerelere şekil vereceklerini söylemişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy parti içindeki aşırı sağcı grubun öncülüğünde yapılan oylamada koltuğunu kaybetmişti.

McCarthy ABD tarihine bir ilk olarak geçmişti.

Bununla birlikte geçmiş dönemlerde Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi başkanları John Boehner ve Paul Ryan da parti içindeki sağ grupların baskısı sonucu istifa etmek zorunda kalmışlardı.

Temsilciler Meclisi Başkanı, ABD’de başkanlık sıralamasında Başkan Yardımcısı’nın ardından ikinci sıradaki isim.

Temsilciler Meclisi Başkanı olmadan Kongre’nin alt kanadının gündemine herhangi bir karar ya da yasa tasarısı gelemiyor.

Özellikle Ukrayna savaşı ve Ortadoğu’daki son gelişmelerin ardından ABD’de kamuoyunda Temsilciler Meclisi Başkanı’nın bir an önce seçilmesi için baskı artıyor.

VOA tarafından geçilen Temsilciler Meclisi’nde kritik oylama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Temsilciler Meclisi’nde kritik oylama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Temsilciler Meclisi’nde kritik oylama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.