Teksas’tan New York’a sığınmacı taşıyan otobüs şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava

Teksas’tan New York’a sığınmacı taşıyan otobüs şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava

ABONE OL
11:29 - 05/01/2024 11:29
Teksas’tan New York’a sığınmacı taşıyan otobüs şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Teksas eyaletinden kente sığınmacıları taşıyan 17 kiralık otobüsün bağlı oldukları ulaştırma şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava açılacağını duyurdu. Başkan Adams, son 20 ayda kente bu şirketler aracılığıyla taşınan sığınmacıların belediyeye 708 milyon dolarlık ek maliyet getirdiğini kaydetti.

Adams, Teksas eyaletinin New York Sosyal Hizmetler Yasası’nı suistimal ederek, yasayı kötü niyetleri için kullanıp, barınma ve hizmet ihtiyacı olan sığınmacıları kasıtlı olarak taşıdıkları saptanan otobüs şirketlerinin bu masrafları ödemek zorunda olduklarını kaydetti.

Başkan Adams, aleyhlerine dava açılan otobüs şirketlerinin kente en az 33 bin 600 sığınmacıyı taşıdıklarının saptandığını kaydetti.

New York Belediye Başkanı, 2022 yılından bugüne kadar bu sığınmacıları Teksas’tan kente taşıyan şirketlerin bu kişilerin ilerideki masraflarını da ödemek zorunda olduklarını belirtti. Başkan Adams, sığınmacıların New York’a gönderilmesinin Teksas Valisi Greg Abbott’ın kötü niyetli planının bir parçası olduğunu kaydetti.

“Teksas Valisi Abbott sığınmacıları piyon olarak kullanmayı sürdürüyor”

New York Belediye Başkanı Adams, “New York kenti bu insani krizi yönetmek için her zaman üzerine düşeni yaptı ve yapacaktır, ancak Teksas eyaletinin pervasız siyasi manevralarının maliyetini tek başına karşılayamayız. Bugün, Teksas Valisi Abbott’ın, sosyal hizmet sistemimizi çökertmek amacıyla onbinlerce sığınmacıyı kente taşıma planında yer alan 17 ayrı şirkete karşı yasal işlem başlatıyoruz. Bu şirketler, ödeme yapmayarak eyalet yasalarını ihlal ettiler. Bu kente Teksas eyaletinden son iki yılda gönderilen sığınmacıların bakımı için harcanan yaklaşık 708 milyon doların telafisi için dava açıyoruz. Vali Abbott’ın göçmenleri siyasi piyon olarak kullanmaya devam etmesi sadece kaotik ve insanlıkdışı değil ayrıca siyaseti insanların üzerinden koyduğunu da açıkça belirtiyor. Bugünkü dava, kanunu bu şekilde çiğneyen herkese bir uyarı niteliğinde olmalı” dedi.

“Dava açılan otobüs şirketleri Teksas’ın kaos yaratma planın bir parçası oldu”

New York Valisi Kathy Hochul, Teksas Valisi Abbott’ın Meksika’dan ABD’ye sığınmacı olarak geçen insanları New York’a göndererek onları birer siyasi piyonlar olarak kullanmaya devam ettiğini söyledi.

Hochul, “Vali Abbott’ın eylemlerini kolaylaştıran bu şirketlerin, devam eden bu krizdeki rollerinin sorumluluğunu almalarının artık zamanı geldi. Eğer kamu yardımına ihtiyaç duyan insanları eyaletimize taşıyarak yasayı çiğnemek için para alıyorlarsa, bu masrafları sadece çalışkan New Yorklular’ın üstüne yıkmakla kalmayıp, bu insanların barınma masraflarını da karşılamaları gerekir” dedi.

“Belediye Başkanı Adams’ın açtığı davayı desteklemekten gurur duyuyorum. Bugün açılan davada adı geçen 17 sanık şirket, Vali Abbott’ın kamuoyuna açıklanan planını, taşıdıkları kişilere veya bu insani krizin yönetilmesine yardımcı olma çabalarına bakılmaksızın bilerek uyguladılar” diyen Vali Hochul, “Teksas’ın kaos yaratma ve güney sınırındaki sığınmacı maliyetini New York ve ülke genelindeki diğer şehirlere kaydırma planını uygulamak, otobüs ve ulaşım şirketlerinin para kazanma amacıyla elde ettiği kötü niyetli bir davranıştır” diye ekledi.

VOA tarafından geçilen Teksas’tan New York’a sığınmacı taşıyan otobüs şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Teksas’tan New York’a sığınmacı taşıyan otobüs şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Teksas’tan New York’a sığınmacı taşıyan otobüs şirketleri aleyhine 708 milyon dolarlık dava haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.