Taylor Swift “Yılın Albümü” ödülünü dördüncü defa kazandı

Taylor Swift “Yılın Albümü” ödülünü dördüncü defa kazandı

ABONE OL
23:10 - 05/02/2024 23:10
Taylor Swift “Yılın Albümü” ödülünü dördüncü defa kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pop müziğin yıldız isimlerinen Taylor Swift Pazar günü bir rekora daha imza atarak, kadınların müzik endüstrisinin en büyük ödüllerine hakim olduğu Grammy’de dördüncü kez Yılın Albümü ödülünü kazandı.

34 yaşındaki sanatçı “Midnights” ile Yılın Albümü ödülünü kazanarak, üçer kez bu ödüle layık görülen müzik efsaneleri Frank Sinatra, Paul Simon ve Stevie Wonder’ı geride bıraktı.

Swift bu onurun kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi ve şarkı yazmaktan ve söylemekten duyduğu mutluluğu dile getirerek “Tek istediğim bunu yapmaya devam etmek” dedi.

Swift ödül gecesinde ilk olarak en iyi pop vokal performansı ödülünü aldı ve Grammy sahnesinden 19 Nisan’da “The Tortured Poets Department” adlı yeni albümünü çıkaracağını duyurdu.

Swift, Grammy yayınları sırasında ön satışa sunulan yeni albümünü açıklarken “Son iki yıldır sizden sakladığım bir sırrı açıklayarak hayranlarıma teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Miley Cyrus ilk defa ödül kazandı

Pazar günü kariyerinin ilk iki Grammy’sini kazanan Miley Cyrus, “Flowers” ile Yılın Plağı ödülünü aldı.

Cyrus, “Bu ödül inanılmaz ama umarım hiçbir şeyi değiştirmez çünkü hayatım dün de çok güzeldi” şeklinde konuştu.

Cyrus, Grammy sahnesinde de şarkısını canlı seslendirirken, mutluluğunu tüm izleyicilerle paylaştı.

Billie Eilish’e Barbie ödülü

Pazar günü Grammy’leri toplayan kadın sanatçılar arasındaki Billie Eilish, “Barbie” film müziği için yazdığı “What Was I Made For?” adlı baladla Yılın Şarkısı ödülünü aldı.

Eilish kuliste gazetecilere “Bir kadın olarak çoğu zaman görülmediğinizi hissediyorsunuz. Bu ödül beni kabul edilmiş olduğumu hissettiriyor. Bazen birinin size ‘iyi iş çıkardın’ demesi gerçekten iyi hissettiriyor” dedi.

En iyi yeni sanatçı ödülü, R&B ve pop şarkıcısı Victoria Monet’ye gitti.

Kazananlar, Recording Academy’yi oluşturan müzisyenler, yapımcılar, mühendisler ve diğerlerinin oylarıyla seçildi. Akademi, son yıllarda daha fazla kadını ve farklı etnik kökenlerden üyeleri saflarına çekerek bünyesini çeşitlendirmeye çalışmıştı.

Geceye en çok dalda ödüle aday gösterilen sanatçı olarak giren SZA, “Snooze” ile en iyi R&B şarkısı da dahil olmak üzere üç ödül kazandı.

SZA, “Gerçekten, gerçekten çok ilerledim. Bunun olduğuna inanamıyorum” dedi.

Kadın müzisyenler Phoebe Bridgers, Lucy Dacus ve Julien Baker tarafından kurulan indie rock grubu boygenius da üç ödül aldı.

Tracy Chapman, Joni Mitchell, Annie Lennox dinleyicileri duygulandırdı

Komedyen Trevor Noah, Grammy sahnesinde dördüncü kez sunuculuk görevine dönerek CBS’teki programın açılışını “zamanında başlayan tek konser” sözleriyle yaptı.

Grammy’lerde ilk kez sahne alan folk şarkıcısı Joni Mitchell “Both Sides Now” şarkısını söyledi. Mitchell’a Brandi Carlile gitarıyla eşlik etti.

Country yıldızı Luke Combs, 1988 tarihli şarkının orijinal şarkıcısı ve yazarı Tracy Chapman ile birlikte “Fast Car” adlı cover hitini seslendirdi.

Stevie Wonder, geçen yıl hayatını kaybeden çok sayıda müzisyen ve sektör yöneticisinin anıldığı bölümde, Tony Bennett’i onurlandırmak için “For Once In My Life” şarkısını söyledi.

Annie Lennox, Sinead O’Connor’ı anmak için “Nothing Compares 2 U” şarkısını söylerken, Fantasia Barrino da “Proud Mary” versiyonuyla Tina Turner’ı onurlandırdı.

Jon Batiste, “Siyah müziğin vaftiz babası” olarak bilinen Clarence Avant’ı anmak için “Ain’t No Sunshine” ve “Lean On Me” şarkılarını çaldı.

Jay-Z’den Grammy eleştirisi

Rapçi Jay-Z, Dr. Dre Küresel Etki Ödülü’nü kabul ederken, süperstar eşi Beyonce’nin herkesten daha fazla Grammy kazanmasına rağmen yılın albümü ödülünü hiç kazanamamış olması dahil Grammy ödülleriyle ilgili eleştirilerini sıraladı.

Jay-Z, Beyonce seyirciler tarafından izlenirken “Bu genç bayanı utandırmak istemiyorum ama onun herkesten fazla Grammy’si var ve hiç yılın albümü ödülünü kazanamadı. Yani kendi ölçütlerinize göre bile bu işe yaramıyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Taylor Swift “Yılın Albümü” ödülünü dördüncü defa kazandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taylor Swift “Yılın Albümü” ödülünü dördüncü defa kazandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taylor Swift “Yılın Albümü” ödülünü dördüncü defa kazandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.