Taleban’dan BAE ile Hava Sahası Kontrolu İçin Sözleşme

Taleban’dan BAE ile Hava Sahası Kontrolu İçin Sözleşme

ABONE OL
21:12 - 08/09/2022 21:12
Taleban’dan BAE ile Hava Sahası Kontrolu İçin Sözleşme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Taleban yönetimi, Afganistan havaalanlarının işletilmesi için Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) GAAC Holding ile üçüncü büyük sözleşmesini yapmaya hazırlandığını bildirdi.

Kabil’de basın toplantısında konuşan Afganistan Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Ghulam Jelani Popal, sözleşmenin 10 yıl devam edeceğini belirtti.

Bakan, daha önce de BAE’de devletle bağlantılı GAAC şirketiyle yer hizmetleri ve güvenlik alanında sözleşmeler imzalandığını kaydetti.

Anlaşmalar hiçbir yabancı ülkenin tanımadığı ve katı yaptırımlar uyguladığı Taleban hükümetinin dünyadan tecritini azaltmayı hedefliyor. Bu durumun ayrıca BAE’ye Katar’la güç mücadelesinde kazanım sağlayacağı sanılıyor.

Kabil’de Rus Elçiliği’ndeki Saldırıda 2 Diplomat Öldü

GAAC’nin Genel Müdürü ve Bölge Başkanı İbrahim Moarafi, Kabil’de gazetecilere yaptığı açıklamada sözleşmeyle sağlanacak hizmetlerin daha fazla havayolu şirketini Afganistan’a dönmeye teşvik edeceğini kaydetti.

Moarafi, ”Bunun istihdam imkanları oluşturmak gibi ekonomik fayda sağlayacak önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz” dedi.

Afganistan’da Cuma Namazına Bombalı Saldırı

Dünyada dışlanan Taleban hükümeti Kabil havaalanının işletilmesi için daha önce Katar ve Türkiye ile de görüşmeler yapmıştı.

Reuters haber ajansına Temmuz ayında açıklama yapan kaynaklara göre, aylarca süren temaslar sırasında BAE-Türkiye-Katar ile ortak anlaşma yapılması gündeme gelmiş ancak son aylarda Taleban havaalanının işletilmesinin tamamen BAE’ye verilmesine karar vermişti.

VOA tarafından geçilen Taleban’dan BAE ile Hava Sahası Kontrolu İçin Sözleşme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban’dan BAE ile Hava Sahası Kontrolu İçin Sözleşme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban’dan BAE ile Hava Sahası Kontrolu İçin Sözleşme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.