Tahıl Gemisinde Denetim Yapılıyor

Tahıl Gemisinde Denetim Yapılıyor

ABONE OL
14:01 - 03/08/2022 14:01
Tahıl Gemisinde Denetim Yapılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişine dün demirleyen mısır yüklü “Razoni” adlı gemiye denetim yapılıyor.

Rusya’nın işgali nedeniyle beş aydır kapalı olan Ukrayna’nın Karadeniz’deki limanlarından çıkan ilk gemi olan Razoni’nin denetimi, İstanbul’daki anlaşma kapsamında Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından Milli Savunma Üniversitesi’nde oluşturulan Müşterek Komuta Merkezi(MKM) üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı bu sabah, Odessa Limanı’ndan hareket eden ve dün İstanbul Boğazı’nın Karadeniz girişine demirleyen mısır yüklü “Razoni” adlı kuru yük gemisinde bugün saat 10.00 itibariyle denetim yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan hareket eden ve dün akşam İstanbul Boğazı Karadeniz girişine ulaşarak demirleyen mısır yüklü Razoni gemisinde denetim faaliyeti saat 10.00’dan itibaren gerçekleştirilecek” denildi.

İstanbul’da 22 Temmuz’da imzalanan ‘‘Ortak Tahıl Koridoru’’ Anlaşması kapsamında önceki sabah Ukrayna’nın Odessa limanından çıkan 27 bin ton mısır yüklü Sierra Leone bandıralı Razoni adlı kuru yük gemisi dün İstanbul açıklarına ulaşmıştı.

MKM Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, Razoni’nin denetlemelerde bir sorun yaşanmaması halinde 27 bin tonu boşaltacağı Lübnan’ın Trablusşam limanına hareket edeceğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen Tahıl Gemisinde Denetim Yapılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tahıl Gemisinde Denetim Yapılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tahıl Gemisinde Denetim Yapılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.