“Syevyerodonetsk’in Büyük Bölümü Rus Kontrolunda”

“Syevyerodonetsk’in Büyük Bölümü Rus Kontrolunda”

ABONE OL
15:53 - 02/06/2022 15:53
“Syevyerodonetsk’in Büyük Bölümü Rus Kontrolunda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Savunma Bakanlığı, “Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki sanayi kenti Syevyerodonetsk’in büyük bölümünü kontrol altına aldığını” açıkladı.

Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan istihbarat bilgisinde, “Syevyerodonetsk’e giden ana yolun büyük olasılıkla Ukrayna’nın kontrolunda kaldığı ancak Rusya’nın yoğun topçu ateşiyle yerel kazanımlar elde etmeye devam ettiği” ifadesi yer aldı.

Diğer yandan SyevyerodonetskSyevyerodonetsk kentinde şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı bildiriliyor.

Severodonetsk ve haftalardır ağır Rus bombardımanı altında olan yanındaki Lisiçansk kentleri, halen Ukrayna’nın elinde bulunan en doğudaki büyük kentler olma özelliğini taşıyor.

Rus güçleri bu iki kenti ele geçirirse doğu Luhansk bölgesinin tamamını kontrol etmiş olacak.

Savaşın ilk birkaç haftasında Ukrayna’nın başkenti Kiev çevresinde ve kuzeydoğuda bir dizi askeri yenilgiye uğrayan Rusya, bundan sonra Luhansk’ı ve komşu Donetsk bölgesini ele geçirmeye odaklanacağını açıklamıştı.

Bu arada ülkeler Ukrayna’ya askeri yardımlarını sürdürüyor.

Slovakya, Ukrayna’ya sekiz adet Zuzana 2 obüsü vereceğini açıkladı. 155 milimetrelik mermilerin kullanıldığı obüslerin 50 kilometre menzili bulunuyor.

ABD ise dün, Ukrayna’ya 700 milyon dolar tutarındaki ilave askeri yardım paketini açıklamıştı.

Başkan Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, “Ukrayna halkı, ülkelerini ve demokrasilerini Rus saldırılarına karşı savunurken sergiledikleri cesaretleri ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Amerika, Ukraynalı ortaklarımızın yanında durmaya ve Ukrayna’ya kendini savunması için silah ve ekipman tedarik etmeye devam edecek” ifadelerini kullanmıştı.

VOA tarafından geçilen “Syevyerodonetsk’in Büyük Bölümü Rus Kontrolunda” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Syevyerodonetsk’in Büyük Bölümü Rus Kontrolunda” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Syevyerodonetsk’in Büyük Bölümü Rus Kontrolunda” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.