Suudi Arabistan’dan 44 Yabancı Şirekete İzin

Suudi Arabistan’dan 44 Yabancı Şirekete İzin

ABONE OL
15:17 - 27/10/2021 15:17
Suudi Arabistan’dan 44 Yabancı Şirekete İzin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suudi Arabistan, 44 uluslararası şirkete başkent Riyad’da ofis açma izni verildiğini açıkladı. İzin verilen firmalar arasında teknoloji, gıda, danışmanlık ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren devler bulunuyor.

Konuya ilişkin açıklamada, Riyad’da ofis açma izni verilen firmalar arasında Deloitte, Unilever, Baker Hughes ve Siemens gibi çok uluslu şirketler yer aldığı bildirildi.

Ancak bu şirketlerden hangilerinin ne aşamada Riyad’da ofis açma girişimlerine başlayacaklarına dair ayrıntı paylaşılmadı. Kararın Suudi Arabistan ekonomisine 18 milyar dolarlık ek kaynak yaratması beklenirken 2030 yılına kadar ülkede 30 bin yeni istihdam alanı sağlayacağı ifade ediliyor.

Suudi Arabistan, uluslararası şirketlere Riyad’da ofis açma izni verilmesine dair çalışmalara Şubat ayında başladığını duyurmuştu. Karar, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ülkesini Birleşik Arap Emirlikleri’yle rekabet edebilir hale getirme girişimi olarak değerlendiriliyor.

Daha önce Pepsi ve Bechtel şirketleri Riyad’da ofis açma planlarını açıklamıştı. Kararın ardından Dubai’de bulunan bazı Suudi medya kuruluşlarının da Riyad’a taşınmaları bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Suudi Arabistan’dan 44 Yabancı Şirekete İzin haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suudi Arabistan’dan 44 Yabancı Şirekete İzin haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suudi Arabistan’dan 44 Yabancı Şirekete İzin haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.