Suudi Arabistan turizm eğitimine 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Suudi Arabistan turizm eğitimine 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor

ABONE OL
11:08 - 08/06/2022 11:08
Suudi Arabistan turizm eğitimine 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suudi Arabistan, bir sonraki nesil turizm profesyonellerine yapılan dünyanın en büyük yatırımlarından birini başlattı.

Suudi Arabistan turizm eğitimine 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Dünyanın tanınmış en iyi turizm okulları tarafından desteklenecek olan eğitim programı turizmin her bölümü için uzman elemanlar yetiştirecek.

Bu büyüklükteki finansal bir yatırım, Suudi gençlerinin başarılı olması için gerekli olan tüm araçların kullanılmasının ve seferber edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca programın katılımcıları, Fransa, İspanya, İsviçre, Büyük Britanya, Avustralya ve İtalya’daki önde gelen küresel kurumlardaki eğitim burslarından yararlanacaklardır.

Program, 2022’de 100.000 Suudi’yı eğitmeyi amaçlamaktadır. Kampanya, 2020 sonunda, sektör için daha fazla Suudi vatandaşları kazanmayı amaçlayan krallığın ortaya çıkan turizm endüstrisinde insan sermayesinin gelişimi için yeni bir stratejinin tanıtılmasıyla başladı.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb, yaptığı açıklamada: “Şimdi gençliğimize yatırım yapmamız çok önemlidir. 2030 vizyon projesi kapsamında yetenek ve hırs ile nitelikli elemanların oluşturulması hedeflenmektedir. Bu program, gençleri, turizm endüstrisinin geleceğini tasarlamak için doğru beceri, destek ve fırsatlar sunarak gençleri güçlendirme taahhüdümüzü göstermektedir” dedi

Suudi Vision 2030 hedeflerini arasında 2030 yılına kadar turizmde bir milyon yeni iş yerinin yaratılması var. Foto: Ministry of Tourism of Saudi Arabia

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.