Super Bowl tarihinin uzatmaya giden ikinci maçının şampiyonu Kansas City Chiefs, Taylor Swift, Usher

Super Bowl tarihinin uzatmaya giden ikinci maçının şampiyonu Kansas City Chiefs, Taylor Swift, Usher

ABONE OL
23:23 - 12/02/2024 23:23
Super Bowl tarihinin uzatmaya giden ikinci maçının şampiyonu Kansas City Chiefs, Taylor Swift, Usher
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

58’inci Super Bowl, Taylor Swift’in taraftarlığı ve ilk kez Las Vegas’ta oynanması nedeniyle muhtemelen en unutulmaz Amerikan futbolu şampiyonalarından biri olarak anılacak. Takımın beyni sayılan oyun kurucusu Patrick Mahomes’un maçın uzatma dakikalarının sonundaki performansı sayesinde Kansas City Chiefs, iki yıl art arda şampiyonluk kazandı.

Ancak her iki takımın da büyük top kayıplarına uğradığı ve uzatma dakikalarına kadar hücumda ciddi bir varlık gösteremedikleri maç için yorgunluğun da bir etken olabileceği yorumları yapıldı.

San Francisco 49ers, Patrick Mahomes ve Kansas City Chiefs karşısında 10 sayılık farkı koruyamayarak uzatmalarda 25-22 mağlup oldu.

İlk yarının sonlarına doğru 10-0 öne geçen San Francisco 49ers, dört yıl önce Kansas City Chiefs’in dördüncü çeyrekte üstünlüğü ele geçirmesinde olduğu gibi bir kez daha Super Bowl’un kaybedeni oldu.

Mahomes tarihin en iyi oyun kurucusu (quarterback) olabilir mi?

28 yaşındaki Mahomes’un, New England Patriots takımının eski oyun kurucusu Tom Brady’nin uzun kariyerine ve elde ettiği başarılarına ulaşması için önünde daha uzun bir süre var. Ancak Mahomes, Brady’nin aynı yaşta sahip olduğundan daha üstün bir sicile sahip olabilir.

Mahomes’un 28 yaşında üç Super Bowl şampiyonluğu var. Brady de 28 yaşındayken üç Super Bowl kazandı. Ancak o yaşta Brady hiç en değerli oyuncu ünvanı (MVP) kazanmamıştı. Mahomes’un ise şimdiden iki MVP’si var.

En tutkulu ünlü taraftar: Taylor Swift

Cumartesi günü Tokyo’da sahne alan pop müziğin yıldız ismi Taylor Swift, Pazar akşamı da Las Vegas’taki Allegiant Stadyumu’ndaydı. Böylelikle Swift’in Tokyo’daki konseri sonrasında Las Vegas’taki Super Bowl karşılaşmasına yetişip yetişemeyeceğiyle ilgili tartışmalar son bulmuş oldu.

Swift, maç boyunca içkisini yudumladı, tırnaklarını yedi ve Lana Del Rey, Blake Lively, Ice Spice gibi ünlü arkadaşlarıyla coşkulu anlar yaşadı.

Popüler kültürün güçlü aşk hikayesi

“Swifties” olarak bilinen hayran kitlesiyle Amerikan Profesyonel Futbol Ligi NFL’e süperstar gücü getiren 34 yaşındaki Swift ve Kelce arasındaki aşk hikayesi ise ABD popüler kültürünün son dönemde en çok konuşulan konularının başında geliyor.

Taylor Swift, maçın sonunda sahaya inerek şampiyon olan Kansas City Chiefs’in oyuncusu erkek arkadaşı Travis Kelce’e sarıldı ve onu öptü.

Sosyal medya hızla şarkıcının fotoğraf ve video görüntüleriyle dolarken, kameralar da gece boyunca Swift’i takip etti.

Stadyumdaki dev televizyon ekranları Swift’i ilk kez gösterdiğinde, maç başlamadan önce hala büyük ölçüde boş olan stadyumda bir alkış tufanı koptu.

“331,5 milyon dolarlık marka değeri yarattı”

Geçen hafta sonunda yılın albümü dalında dördüncü kez Grammy Ödülü kazanan Swift, Kansas City Chiefs oyuncusu Travis Kelce ile ilişki yaşamaya başladığından bu yana Chiefs’in 12 maçına katılarak zaten çok yüksek olan NFL reytinglerini daha da arttırdı.

Piyasa araştırmaları şirketi Apex Marketing Group’a göre hem tescilli ürün satışları hem de izleyici sayısını arttıran bu aşk, Kansas City Chiefs ve NFL’e milyonlarca dolarlık marka değeri kazandırıyor.

Apex Başkanı Eric Smallwood Reuters’a yaptığı açıklamada, “Taylor Swift’in Travis Kelce ile olan birlikteliği ve Chiefs maçındaki görüntüsü Kansas City Chiefs ve NFL için, 331,5 milyon dolarlık marka değeri yarattı” dedi.

NFL Başkanı Roger Goodell ise gazetecilere yaptığı açıklamada Taylor Swift için, “Harika bir eğlence anlayışı var ve bence onun da bunun bir parçası olması harika. Hem Travis hem de Taylor harika insanlar ve çok mutlu görünüyorlar” dedi.

R&B yıldızı Usher devre arasında coşturdu

Usher’ın devre arası gösterisinin Taylor Swift’in kalabalığın içindeki varlığının gölgesinde kalıp kalmayacağı konuşuluyordu. Ancak Alicia Keys, H.E.R., Jermaine Dupri, LiL Jon ve Ludacris’in de katılımıyla Usher, sergilediği performansla övgü topladı.

Usher, yüksek enerjili bir Super Bowl devre arası gösterisi sundu ve hit şarkılarından oluşan bir repertuara yer verdi. Usher’a sürpriz isimler de eşlik etti.

Alicia Keys, ikilinin 2004’teki düetleri “My Boo”yu seslendirmek üzere sahne aldı.

H.E.R. gitar solosuyla Usher’a eşlik ederken Will.i.am, Lil Jon ve Ludacris, Usher’ın en büyük hiti “Yeah!”nin enerjik bir yorumuyla gösterinin kapanışını yaptı.

Genellikle yılın en çok izlenen müzik performansı olan Super Bowl devre arası gösterisinin yapımcılığını Jay-Z’nin Roc Nation şirketi üstlendi. Gösteri Apple Music sponsorluğunda gerçekleşti.

Dünya çapında 80 milyondan fazla albüm satarak müzik listelerinde üst sıralara tırmanan ve sekiz Grammy ödülünün sahibi olan Usher Raymond IV, ilk albümünü 1994 yılında 16 yaşındayken çıkarmıştı. Şarkıcı, dokuzuncu albümü “Coming Home”u ise Cuma günü piyasaya sürdü.

VOA tarafından geçilen Super Bowl tarihinin uzatmaya giden ikinci maçının şampiyonu Kansas City Chiefs, Taylor Swift, Usher haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Super Bowl tarihinin uzatmaya giden ikinci maçının şampiyonu Kansas City Chiefs, Taylor Swift, Usher haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Super Bowl tarihinin uzatmaya giden ikinci maçının şampiyonu Kansas City Chiefs, Taylor Swift, Usher haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.