*** Spandau’da yeni semt menejerliği bürosu

*** Spandau’da yeni semt menejerliği bürosu

ABONE OL
00:17 - 16/06/2019 00:17
*** Spandau’da yeni semt menejerliği bürosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Spandau’da yeni semt menejerliği bürosu

Uzun zamandır çalışmaları süren semt menejerliği sistemi sonunda Almanya’nın başkenti Berlin’in en eski ilçesi Spandau’nun Neustadt semtinde de faaliyete başladı

STERN GmbH isimli kamu yararına çalışan imar şirketi Spandau Neustadt semtinde Kurstrasse 5 adresinde yeni semt menejerliği bürosunu açtı. Sembolik açılış kurdelesini birlikte kesen Berlin Kent Gelişimi Bakanlığı Spandau Semt Yönetimi Sorumlusu Gabriela Kwiatkowski, Spandau Belediyesi İskan ve Çevre Koruma Müdürü Carsten Röding, STERN GmbH Spandau sorumlusu Veronika Zimmer ve Spandau Neustadt Semt Menejeri Ulrike Herrmann yaptıkları kısa konuşmalarda semt mejerliği sistemi hakkında bilgi verdiler. Semt sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılış kültürlerarası bir şenliğe dönüştü. Kızlı erkekli mahalle çocukları kaldırımları renkli tebeşirlerle boyarken Neustadt’ta atölyesi bulunan Robert Hammer isimli sanatçı metal ve tahtadan yaptığı eserlerini sergiledi.

qm-spandau-acildi-f.jpg

Federal Meclis milletvekilinden dernek başkanlarına, kilise papazından okul müdürüne, ev kadınından emeklisine, polis memurundan işletme danışmanına kadar değişik kesimlerden yoğun katılım dikkat çekti. Mahalle sakinlerinin kendi elleriyle yaptıkları börekleri, yaprak dolmalarını ve tatlıları yiyerek sohbet eden Spandaulular yeni göreve başlayan semt menejerleri Ulrike Herrmann, Christine Otto ve Ali Yıldırım’a çalışmalarında başarılar dilediler ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediler. Mehmet Özcan, Saniye Boga, Saadet Önal, Sibel Wresch, Harika Sertcan, Perihan Temel ve Salim Yıldırım’ın imece usulü donattıkları açık büfe tüm konuklar tarafından tam not aldı.

qm-spandau-acildi-b.jpg

Semt menejerleri de yaptıkları görüşmelerde 10 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan büyük semt toplantısına 16 yaşından büyük tüm Spandau Neustadt semt sakinlerini davet ederek halk meclisi ve halk jürisi seçimlerine katılmaya çağırdılar. Semt menejerliği sisteminin Berlin’in 33 semtinde yaklaşık 10 senedir uygulandığını ve Sosyal Kent programı çerçevesinde Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından finanse edilen projelerin sadece dernekler tarafından değil bireyler tarafından da önerilebileceğinin altını çizen Ali Yıldırım "2009 senesi için elimizde 45.000 Euro proje parası var. Tüm Berlinlileri Spandau Neustadt semt menejerliği bölgesinde yaşayan insanların yararına ilginç projeler için öneriler vermeye ve çalışmalara aktif katılmaya davet ediyorum" dedi.

qm-spandau-acildi-d.jpg

Wirtschaftshof Spandau derneği başkanı Gabriele Fliegel, TDU Türk Alman İşadamları Birliği asbaşkanı Uwe Lange, Berlin Brandenburg Türk Veliler Birliği başkanı Tülay Usta, TDZ Türk Alman Merkezi başkan yardımcısı Mustafa Akçay, Türk Eğitim Derneği başkanı Rüştü Kam, Alman Arap Hür Cemaati Başkanı Jamal El Maghrabi, Diyalog Uyum ve Eğitim Derneği başkanı Mohamed Salih, Stark ohne Gewalt derneği başkanı Jörg Gerasch ve Bolzplatzliga projesinden Can Akca ve Markus Matuszewski Spandau Neustadt semt menejerliği ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

qm-spandau-acildi-c.jpg

CDU Spandau İlçe Başkanı ve Federal Meclis Milletvekili Kai Wegner, SPD Spandau İlçe Başkanı ve Berlin Eyalet Meclis Milletvekili Read Saleh ve Yeşiller Berlin Belediye Meclisi Grup Başkanı Angelika Höhne de semt menejerlerinin başarılı çalışmalar yapmalarını sağlamak için her türlü politik destek vereceklerini bildirdiler. RBB Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkan yardımcısı Suat Bakır ve Rosenthaler Gastronomi genel müdürü Mehmet Ali Dönmez semt menejerlerini tek tek tebrik ederek çalışmalarında başarılar dilerken CDU Berlin Eyalet Milletvekili Emine Demirbüken-Wegner Ali Yıldırım’a Türkiye’den başarı dilekleri mesajı gönderdi. Uluslararsı politika ve ekonomi danışmanı Nilgün Cön etrafını saran işadamlarının sorularını sabırla dinleyip çözüm önerileri sunduktan sonra semt menejerleri ile beraber hangi konularda müşterek çalışma yapabileceklerini konuştu. Avrupa Türk Gazeteciler Birliği ATGB başkanı Gürsel Köksal yaptığı yazılı açıklama ile semt yöneticilerine başarılar dilerken ATGB üyelerine de "halk arasında fonksiyonları pek bilinmeyen Quartiermanagement konusunda Türk kamuoyunu aydınlatma" çağrısında bulundu.

qm-spandau-acildi-e.jpg

Spandau semt menejerlerinden Ali Yıldırım ha-ber.com‘a yaptığı açıklamada 10 Eylül 2009 tarihinde saat 18:00’den itibaren Lynar İlkokulu’nun salonunda yapılacak semt kurultayının önemini vurguladı ve tüm Spandau Neustadt semt sakinlerine çağrıda bulunarak, "Gelin o akşam hep birlikte bir demokrasi şenliği gerçekleştirelim ve halkın kararlara doğrudan katıldığı halk meclisi ve halk jürisini birlikte seçelim" dedi.

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.