Son Yağışlar Venezuela’yı Sular Altında Bıraktı

Son Yağışlar Venezuela’yı Sular Altında Bıraktı

ABONE OL
14:04 - 29/08/2021 14:04
Son Yağışlar Venezuela’yı Sular Altında Bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Venezuela’da son günlerde yaşanan yoğun yağışlar sonucu oluşan sellerde en az 20 kişi yaşamını yitirdi. 50 bini aşkın afetzedenin olduğu ülkede, 5 eyalette 90 günlük olağanüstü hal ilan edildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, canlı yayında Apure, Bolivar, Yaracuy, Zulia ve Merida eyaletlerinde olağanüstü hal ilan eden kararnameye imza attı. Maduro, selden etkilenen eyaletler için lojistik ve mali yardım sözü verdi.

Yağışların en etkili olduğu bölge metrekare başına 13 santimetreyle ülkenin kuzeydoğusundaki Merida eyaleti oldu. Bölgede elektrik, su, telefon gibi hizmetler devre dışı kaldı, kara yolu trafiğe kapandı. Bölgeye hava yolu ile acil olarak gıda, ilaç ve yatak gibi malzemeler ulaştırılmaya çalışılıyor.

Afette en az 800 evin kısmen ya da tamamen yıkıldığı, çok sayıda tarım arazisinin ve mahsulün zarar gördüğü bildiriliyor. Yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Son Yağışlar Venezuela’yı Sular Altında Bıraktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Son Yağışlar Venezuela’yı Sular Altında Bıraktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Son Yağışlar Venezuela’yı Sular Altında Bıraktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.