“Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat namluyu millete çevirecektir”

“Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat namluyu millete çevirecektir”

ABONE OL
16:12 - 23/12/2023 16:12
“Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat namluyu millete çevirecektir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 93 yıl önce cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Asteğmen Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için İzmir’in Menemen ilçesinde düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklendi.

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım törenleri sırasında bazı teğmenlerin yakasına Atatürk rozeti takmayı reddetmesi ve diğer teğmenlerin de bu duruma itirazı üzerinden değerlendirmede bulunan Özel, “Bu konuda gösterilen her tepki vatana bağlılıktır, mazur görülen her yaklaşım vatana ihanettir” ifadesini kullandı.

“Milli Savunma Bakanı hangi koltukta oturduğunu unutmasın”

CHP lideri Özel, “Atatürk’ün resmini yakasına asmayı reddeden sözde üç teğmene karşı onlara karşı çıkarak müdahale eden dört teğmen Kubilay’ın teğmenleridir, Atatürk’ün teğmenleridir, benim teğmenlerimdir. Atatürk resmini 10 Kasım’da yakaya asmamayı mazeretlendiren, ‘toplu iğneleri yokmuş’ diyen, onların avukatlığına girişen Milli Savunma Bakanı hangi koltukta oturduğunu, geçmişte hangi görevleri yaptığını, ona bağlı olan Genelkurmay’ın, kuvvetlerin görevinin ne olduğunu unutmasın” dedi.

Olaya itiraz eden diğer teğmenlerin de Kara Kuvvetleri Komutanlığınca başlatılan idari soruşturmaya dahil edilerek açığa alınmasına tepki gösteren Özel, “Atatürk’ün ordusuna meydan okuyanlara hadlerini bildirenleri, görevini hatırlatanları, o rozeti asmayanlarla aynı kefeye koymak, birlikte disipline vermek ve onlara medya organları üzerinden ‘cuntacı teğmenler’ demek hadsizliktir, bu hadsizliği kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek. Atatürk’ün ordusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Atatürk’e saygısızlık asla ve asla kabul edilemez” diye konuştu.

16 Aralık’ta basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile buluşan Bakan Güler, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım günü yaşanan olayla ilgili “Bir öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor” açıklamasında bulunarak olaya karışan 7 teğmenin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Özel, Menemen Şehir Stadı önünden çok sayıda vatandaş ile Yıldıztepe Kubilay Şehitliği’ne yürüyüşe geçti.

“Yusuf Tekin’in sivil toplum kuruluşudediği o cemaatler, tarikatlar Aladağ’da yanan yurdu yapanlardır”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikatlarla Bakanlık arasında yapılan protokollere dair meclisteki açıklamalarına da tepki gösteren Özel, “Tekin birtakım cemaatleri, tarikatları sivil toplum örgütleri olarak nitelemiş, onlarla protokolleri savunmuş ve bundan sonra da devam edeceklerini söylemiştir. Yusuf Tekin’in ‘sivil toplum kuruluşu’ dediği o cemaatler, tarikatlar Aladağ’da yanan yurdu yapanlardır. Yoksul kız çocuklarının cayır cayır yanmasına sebep olanlardır. O protokol yaptıkları, Ensar Vakfı’nın yurtlarında tacize, tecavüze uğrattıkları küçük çocukları koruyamayan, onları istismar edenlerdir. Onların protokol yaptıkları, barınma sorununu, ailelerinin çaresizliğini istismar ederek yurtlarına aldıkları çocukların zihinlerini, beyinlerini yıkayan, bu vatana, bu millete, bu bayrağa değil başka bir sapkın inanç ve inanışa bağlayarak onları cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı yapmaya çalışanlardır” dedi.

Bakan Tekin, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, bakanlığın 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunlardan 10’unun tarikat ve cemaatlerle imzalandığını açıklamıştı. Tekin, yapılan protokollere dair, “Sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız on tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Özel Yıldıztepe Kubilay Şehitliği’ndeki anma törenine katıldı, CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde bir anma töreni daha oldu.

“Meclisi bombalayacak F16’ların pilotlarını 2010 referandumunda o uçakların içine oturttular”

CHP Genel Başkanı Özel iktidarı “15 Temmuz’dan ders almamakla” suçlayarak, “2010’da biz Atatürkçüler ‘yapmayın’ derken birlikte anayasayı değiştirdikleri cemaatin 15 Temmuz akşamı milletin üstüne süreceği tanklara hep birlikte mazot doldurdular. Meclisi bombalayacak F16’ların pilotlarını 2010 referandumunda o uçakların içine oturttular. Yargıyı cemaate 2010 referandumuyla teslim ettiler. Bugün cemaatlere, tarikatlara yeniden alan açanlara şunu söylüyoruz, 15 Temmuz’u yaşadınız, ders almadınız. Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat Milli Eğitim’de, adalet sisteminde ve en nihayetinde ordu içinde yapılanarak er ya da geç cumhuriyete olan kinini kusacaktır. Namluyu bu millete çevirecektir. Biz Atatürkçüler onun kurduğu partinin neferleri olarak günün birinde onlar namluyu millete çevirdiğinde yine bu toprakları, bu ulusu, bu bayrağı koruyacağız. Onun için cemaatlere, tarikatlara ve onların devleti ele geçirmesine ‘dur’ diyoruz, ‘geçit yok’ diyoruz” sözlerini kullandı.

Özel, “Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, tercihleri ne olursa olsun, bu ülkenin topraklarında yaşayan 82 milyon evladının içinde vatanını, milletini seven, gerekirse Atatürk için can vermek isteyenler bu şımartılmış meczuplardan binlerce kat fazladır. Biz çoğuz, biz büyüğüz, onlara karşı çok daha cesaretliyiz. Ellerinde bulundurdukları yetkilerle şımartılanlar, toplumu baskı altında tutarak onlara açılan yolda yürümeye çalışanlar, bu milletin damarlarından ilerleyip beynine gitmeye çalışanlar, bunların ne olduğu 15 Temmuz darbe girişiminde ortaya çıktı” dedi.

Özel ilk olarak Yıldıztepe Kubilay Şehitliği’nde düzenlenen resmi anma törenine katıldı. Ardından Menemen Şehir Stadı önünden çok sayıda vatandaş ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Özel’in yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Birleşik Kamu-İş Konferedasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileri de katıldı. Yürüyüşün sonunda Yıldıztepe Kubilay Şehitliği’nde CHP ve ADD öncülüğünde bir anma töreni daha yapıldı.

VOA tarafından geçilen “Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat namluyu millete çevirecektir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat namluyu millete çevirecektir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Sırtını sıvazladığınız her cemaat ve tarikat namluyu millete çevirecektir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.