Sırp havayolu Air Serbia’dan kötü haber: İflas kapıda!

Sırp havayolu Air Serbia’dan kötü haber: İflas kapıda!

ABONE OL
13:46 - 05/12/2020 13:46
Sırp havayolu Air Serbia’dan kötü haber: İflas kapıda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yerel basında çıkan haberlere göre, Air Serbia bu yıl büyük olasılıkla 60-70 milyon Avro zarar kaydetecek.

Sırbistan’ın devlet ortaklı havayolu olan Air Serbia iflas durumunda olduğu haberleri çıkıyor.

Sırbistan Mali Konseyi Başkanı Pavle Petroviç’in değerlendirmesine göre: Sırbistan’ın devlet ortaklı havayolu olan Air Serbia iflasa çok yaklaştı.

Petroviç, “birikmiş zararlar şirketin sermayesini tüketti, bu da iflas şartlarının devreye girdiği anlamına geliyor” dedi.

Petroviç, 2015 ile 2019 yılları arasında devlet sübvansiyonlarının dışında Air Serbia’nın ortalama yıllık 20 milyon euro zarar ürettiğini söyledi. Bu yıl, şirketin 60 ila 70 milyon Euro arasında zarar etmesi tahmin ediliyor. Yetkililer Air Serbia’nın bu zararına koronavirüs krizinin sebeb olduğunu kabul etmiyorlar, salgının havayolunun zor durumunu sadece daha açık hale getirdiğini belirtiyorlar.

Şirketin kredi yükümlülüklerini Air Serbia‘nın karşılayabilmesi ve ayakta kalabilmesi için önümüzdeki yıl 200 milyon avroya ihtiyacı olacak.

Air Serbia yüzde 51 devlete ait. Geriye kalan yüzde 49, 2013 yılından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri’nin havayolu şirketi Etihad’a ait.

TOUREXPI tarafından geçilen Etihad´ın ortak olduğu Air Serbia iflasın eşiğine geldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Etihad´ın ortak olduğu Air Serbia iflasın eşiğine geldi haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Etihad´ın ortak olduğu Air Serbia iflasın eşiğine geldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.