Sarıyer’de ipler kopacak mı? Aday değişmezse CHP’li mevcut başkan bağımsız adaylığa hazır

Sarıyer’de ipler kopacak mı? Aday değişmezse CHP’li mevcut başkan bağımsız adaylığa hazır

ABONE OL
20:45 - 19/02/2024 20:45
Sarıyer’de ipler kopacak mı? Aday değişmezse CHP’li mevcut başkan bağımsız adaylığa hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP’nin 31 Mart seçimleri için aday belirlerken İstanbul’da en çok sorun yaşadığı ilçe Sarıyer oldu.

15 yıl aradan sonra 2009 yılında Sarıyer’i CHP’ye kazandıran Şükrü Genç, üst üste üç kez seçim kazandığı ilçede aday gösterilmeyince partiyle ipler kopma noktasına geldi.

Sarıyer Belediye Başkanı’nın itiraz ettiği CHP Sarıyer adayı Oktay Aksu daha önce Kağıthane ve Sarıyer ilçelerinden belediye meclis üyeliği yaptıktan sonra 2019’daki seçimlerin ardından Kartal’da belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Şükrü Genç: “Sarıyer’i bir tek ben alıyorum”

VOA Türkçe’nin önceki gün sorularını yanıtlayan Genç, yapılan tüm anketlerde Sarıyer’i yalnız kendisinin kazanabileceğinin görüldüğünü ancak buna rağmen genel merkezden hiç kimseye ulaşamadığını söyledi.

Sarıyer Belediye Başkanı, “Bana gelen ilk işaretler adaylığımda sorun olmayacağı yönündeydi. Ancak sonrasında ne Genel Başkan Özgür Özel ne de genel merkez yöneticileri telefonlarıma çıktı. Sonrasında da Oktay Aksu aday olarak açıklandı. Onun burada kazanma ihtimali yok. Ama ben nezaketen de olsa bir yanıt ve bir söz beklerdim. Çünkü tüm anketlerde Sarıyer’i CHP’den bir tek ben alıyorum. 19 Şubat’ta açıklamalarım olacak” dedi.

Bu sözlerden bir gün sonra Sarıyer Belediye Başkanı tüm Sarıyerliler’e bugün (19 Şubat) belediye binası önünde bir açıklama yapacağını duyurdu. Beklenti, Şükrü Genç’in aday gösterilmemesi halinde bağımsız aday olarak 31 Mart seçimlerine katılacağını açıklayacağı yönündeydi.

Açık hava toplantısından bir saat önce binanın önünde yaklaşık 1000 kişilik bir grup Sarıyer Belediye Başkanı’nı desteklemek için toplandı.

“Özgür Özel’le görüştük yarın “12’ye kadar çalışma ve bekleme kararı aldık”

Saat 16’da kürsüye çıkan Şükrü Genç, kısa süre önce CHP lideri Özgür Özel’le görüştüğünü açıkladı ve bağımsız adaylıkla ilgili durumu kapalı bıraktı.

“Sesimiz duyuldu. Biraz önce bizzat genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in aramasıyla yaptığımız görüşme sonrasında 20 Şubat saat 12.00’ye kadar konunun üzerinde çalışma ve bekleme kararı aldık. Biz özellikle şunu hep belirttik. Bizim derdimiz koltuk değil. Bizim her şeyimiz mücadele alanları yani halkımız. Böyle bir noktada hiçbir şekilde bir dayatmaya gitmedim. ‘Bir yanlışlığın düzeltilmesi lazım’ dedim. Yarın yine burada bu saatte olacağız.”

“Elim de kolum da tutuyor”

Şükrü Genç kendisinin sağlık sorunu bulunduğu yönündeki dedikodulara da yanıt verdi.

Sarıyer Belediye Başkanı, “Başkan ‘yaşlandı’ dediler, ‘yoruldu’ dediler, ‘o’ dediler, ‘bu’ dediler. Onlar bir şeyin farkında değil. Keşke onu, onlar da keşfetseler. Dostluğun, özellikle gönül insanı ve özellikle de halkıyla bir dayanışma içindeysen, sevdiklerinle bir dayanışma içindeysen, çok büyük güç aldığını, enerji aldığını onlara da tavsiye ediyorum. Allah’a şükürler olsun görüyorsunuz elim de kolum da tutuyor. Ayakta da duruyorum. Israrla bu tip ayak oyunlarıyla, safsatalarla bu işlerin olmayacağını da bilmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Keşke aday belirlerken yapay zeka yerine halka sorsalardı”

Genç’in çağrısıyla belediyenin ana hizmet binası önüne gelenlerden Celal Coşkun da Sarıyer’i yalnızca Şükrü Genç’in kazanacağı iddiasında.

1982 yılından beri Sarıyer’in Derbent mahallesinde esnaf olduğunu belirten Coşkun, “Sağdan soldan, dışarıdan taşıma adaylarla olmaz. Şükrü halk adamıdır. Hastamızda var, cenazemizde var, her yerde var. Yaşını falan bahane etmesinler. 3 dönemi de bahane etmesinler. Şükrü başkan karakterlidir, güvenlidir. Bu gece uzun gece olacak, uyumuyorum, bekliyorum biraz da Özgür Özel beyefendiyi severim, sakın yanlış yapmasın, yanlış yaparsa ben de üzülürüm o da üzülür. Siyasi oyunlar burada Sarıyer’de hiç tutmaz” dedi.

Şükrü Genç’in AK Parti seçmeninden de oy alabildiğini dile getiren Ezgi Uzaldı ise genel merkezi eleştirirken “keşke aday belirlerken yapay zekaya sormak yerine halka sorsalardı” ifadelerini kullandı.

VOA Türkçe’nin aldığı kulis bilgilerine göre, CHP lideri ile Sarıyer Belediye Başkanı arasında yapılan görüşmede üçüncü bir isim üzerinde mutabakat arandı ancak bu henüz sağlanamadı.

İmamoğlu’ndan Sarıyerliler’e “mülkiyet” müjdesi

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’de uzun zamandır devam eden mülkiyet sorununun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından çözüldüğünü duyurdu.

X platformundaki hesabından açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Sarıyer’de 200 bin kişiyi ilgilendiren 10 mahallede, hak sahiplerinin 50 yıllık mülkiyet sorununu çözdük. İBB mülkiyetindeki 5 milyon metrekarelik alanda binası olan hak sahipleri artık yapılarını resmen satın alıp yenileyebilecek. Rumelihisarı Mahallesi’nde de güncelliğini yitiren 2003 planı da yenilendi, vatandaşlara depreme karşı binalarını yenileyebilecekleri kat hakkı verildi” dedi.

Sarıyer’de son seçimler nasıl sonuçlandı?

38 mahalleye sahip Sarıyer’in nüfusu 355 bin.

14 Mayıs 2023’te yapılan seçimlerde CHP yüzde 38, AK Parti yüzde 30, İYİ Parti yüzde 10,2, MHP 5,8 ve TİP yüzde 5 oy almıştı.

2014 Seçimleri’nde yüzde 51 oyla seçimleri kazanan Şükrü Genç ise 2019 yılındaki seçimlerde yüzde 55 oy oranına ulaşmıştı.

VOA tarafından geçilen Sarıyer’de ipler kopacak mı? Aday değişmezse CHP’li mevcut başkan bağımsız adaylığa hazır haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sarıyer’de ipler kopacak mı? Aday değişmezse CHP’li mevcut başkan bağımsız adaylığa hazır haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sarıyer’de ipler kopacak mı? Aday değişmezse CHP’li mevcut başkan bağımsız adaylığa hazır haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.