Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı

Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı

ABONE OL
13:24 - 06/04/2024 13:24
Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sarıyer Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak’ta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı failleriyle bağlantılı olduğu şüphesiyle 48 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu sabah yaptığı açıklamada, “Silahlı saldırı olayının failleriyle bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan şahıslar başta olmak üzere DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 48 şüpheli yakalandı” dedi.

Yerlikaya, “Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” diyen İçişleri Bakanı, “Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul’da 30, Ankara’da 18 şüpheli yakalandı” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya şüphelilerin, “DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı olduklarını” da açıkladı.

Saldırı sonrası gözaltına alınan 51 kişiden 25’i İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında biri Tacikistan diğeri Rusya vatandaşı tetikçiler de yer alıyordu.

Tacikistan vatandaşlarına uygulanan vize muafiyeti kaldırıldı

Kilise saldırısı ardından 2 Şubat’ta Adalet Bakanı Rusya ve Tacikistan vatandaşı saldırganların kimliklerini açıkladı.

Rusya’da konser salonuna düzenlenen ve 145 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında da gündeme gelen Tacik militanlar ardından Türkiye, bugün Resmi Gazete’de bir karar yayımladı.

Tacikistan vatandaşlarının, Türkiye’ye yapacakları seyahatlerde vize muafiyetini kaldıran Cumhurbaşkanı Kararı, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yetkililer, vize muafiyetinin neden kaldırıldığına dönük ve herhangi bir açıklamada bulunmadı.

VOA tarafından geçilen Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Santa Maria Kilisesi’ne saldırıyla bağlantılı 48 kişi gözaltına alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.