Şahin Ailesinin Acı Günü!

Şahin Ailesinin Acı Günü!

ABONE OL
18:04 - 06/01/2024 18:04
Şahin Ailesinin Acı Günü!
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Almanya’nın liman şehri Hamburg’da yine zamansız acı bir ölüm olayıyla sarsıldık. Çevresinde sevilip, sayılan saygın kişilik, güzel bir insan olan, Zeynep ve Süleyman’ın çiftinin altı çocuğundan biri olan Songül Şahin, 52 yaşında yakalandığı amansız hastalık kan kanserinden dolayı hospiz evinde bundan kısa bir süre önce hayata gözlerini yumdu.

Songül Şahin vefatının ardından, 2024 yılının ilk haftasında yağmurlu bir Cuma gününde, çok sayıda aile, akraba, seven ve tanıdıklarının katıldığı cenaze töreniyle, Billstedt Manshard sokağında bulunan Ojendorf mezarlığında toprağa verildi.

HAMBURG’UN GÜLEN YÜZÜ SONSUZLUĞA UĞURLANDI…

“Bu dünyâdan gider olduk, Kalanlara selâm olsun.
Bizim için hayır duâ, Kılanlara selâm olsun.
Ecel büke belimizi, Söyletmeye dilimizi.
Hasta iken hâlimizi, Soranlara selâm olsun.”

Genç yaşta yaşama veda eden Sivas’a bağlı Gürün ilçesi Yelken köyünden olan ve uzun süredir Hamburg’da yaşayan Songül Şahin için, Ojendorf mezarlığında düzenlenen cenaze erkanını Alevi dedesi Mustafa Mısır yönetti. Mustafa Mısır dede, alevi erkanına göre cenazenin sırlanma törenini gerçekleştirdi. Alevi dedesi törende yaptığı konuşmada özetle şu görüşleri ifade etti.

İNSAN YAPTIKLARIYLA ANILIR!

“İnsan yaptıklarıyla anılır. İnsanlar bu dünyadan göçüp gittikten sonra, bu topluma yaptığı hizmetlerle anılır. Hak bize iki şey bağışladı akıl ve gönül. Gönül insan sevgisidir. Gönül hakkın kabesidir. Biz hakkı bir biliriz. Biz hakkı insanda arayan bir inancın bireyleriyiz. İnsan insanın acısını paylaşabiliyorsa eğer, o zaman insan insandır. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun fark etmez. İnsana bir nazardan bakabiliyorsan, insansın. İnsan önce kendini tanıyacak. Böylesi günlerde bir araya gelmek anlamlıdır. ”
Mustafa Mısır dede hakka yürüyen Songül Şahin’in kardeşleri Döndü ve Süleyman’ı yanına alarak gelen topluluktan helallik istedi. Yüzlerce kişinin hep bir ağızdan helallik vermesinin ardından, cenazenin Ojendorf mezarlığında defin işlemine geçildi.

SON VEDA ANI!

52 yaşında Hamburg’da hayata gözlerini kapatan merhume Songül Şahin, sevdiklerinin arasında son yolculuğuna uğurlanırken Ali Kara dede de bir konuşma yaparak, dua okudu. Son derece duygusal anların yaşandığı törene çok sayıda vatandaşımızın katıldığı görüldü.

TAZİYELERİ MEZARLIKTA KABUL ETTİLER!

Cenazenin defin işleminden sonra, mezarlıkta Merhumenin annesi Zeynep, kardeşleri Süleyman, Döndü, Sakine, Sultan, Zöhre, enişteleri Kazım Kara ve yakın akrabaları gelen taziyeleri kabul ettiler.

ALTONA’DA CEM EVİNDE LOKMA VERİLDİ!

Cenaze töreninden sonra, Altona’da bulunan Cem Evinin salonunda Songül Şahin’in ailesi tarafından lokma ve içecek ikramında bulundu.

GÜLE GÜLE GÜZEL İNSAN, IŞIKLAR İÇİNDE UYU!

O güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler…” Yaşar Kemal”

Ölüm hiç bu kadar yakın olmadı bize, yakınlarımızın, komşumuzun aynı coğrafyada yaşadığımız insanların ölüm haberleriyle sarsılır olduk.


Acı duyduk, ağladık. Acılarımızı hangi dağa hangi taşa, yazacağımızı bilemedik! Ama hayat bize acıyı birlikte paylaşmayı, yardımlaşmayı, birlikte hareket etmeyi de öğretti! Bizlere sevgi ve paylaşım duygusunu öğretti. Yüreklerinde acıyı birlikte paylaşma duygusunu yaşatan güzel yürekli insanlara selam olsun.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.