Roza’ya Nefes Oldular, bu defa 27.000 Avro Topladılar

Roza’ya Nefes Oldular, bu defa 27.000 Avro Topladılar

ABONE OL
21:10 - 23/03/2021 21:10
Roza’ya Nefes Oldular, bu defa 27.000 Avro Topladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nadir görülen bir kas hastalığı olan SMA’ya sahip Roza bebeğin hayata tutunabilmesi için, Fatoş Gemici Koç, Gülsüm Genç, Seyran Çelik Hediye Durmuş ve Zeliha Çalışır tarafından ikinci kez organize edilen yardım etkinliğinde bu kez 27 bin Avro toplandı.

Yine aynı ekipte yer alan yardımsever kızlar tarafından İnstagram sayfasından daha önce düzenlenen “Roza bebek için Hamburg Farkındalık Gecesi“nde ise, 25.600 Avro toplanmıştı.

Böylece her iki etkinlikte zamanla yarışılarak düzenlenen bağış kampanyasında Hamburg’da toplam olarak 52.600 Avro toplanmış oldu.

Hamburg AKM derneğinden instagram üzerinden sanatçı ve duyarlı vatandaşlarla canlı yayın gerçekleştirilerek, Roza bebek için sembolik uçurtma ve mama satışa çıkarıldı.

Fatoş ve Gülsüm kardeşlerin koordinesinde, Zeliha, Seyhan, Sibel, Hediye ve arkadaşlarının katkı ve desteği ile İnstagram üzerinden düzenlenen iki yardım gecesi etkinliğinde Hamburg’daki duyarlı müzisyen, sanatçı, iş adamları ve vatandaşlar konuk edilerek toplam 52.600 Avro Roza bebek   için yardım toplandı.

ROZA BEBEĞİN ANNE VE BABASIDA YAYINA KATILDI

Türkiye’de SMA tanısı konulmuş en küçük hasta olan Roza Arı’nın tedavi edilerek hayata tutunmasına katkı amaçlı Instagram üzerinden düzenlenen yayına minik bebeğin annesi Şehriban ve babası Eser ARI‘da katılarak duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldular.

Arı ailesi evlatları için gerek Türkiye’de gerekse de Avrupa’da seferber olarak kampanyalar düzenleyip, katkı sunanlara teşekkür ederek ” Vicdanlarının sesine kulak verip, yavrumuzun kurtarılmasına yönelik yaptığımız çağrımıza olumlu yanıt vererek seferber olan tüm insanların bu anlamlı çabaları karşısında şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.  Roza bebeği sadece bizim evladımız gibi değil, sanki kendi öz bir evladınız gibi görerek sahip çıktınız. Bu davranışınızla insanlığın henüz ölmediğini gösterip bizleri duygulandırdınız. Sizlerin sayesinde hep birlikte zoru başarmak üzereyiz” dediler.

Toplanan yardımlarla Amerika’ya gidip göreceği tedavi sonucu, iyileşme olasılığı yüzde 95 olan Roza bebek için, şu ana kadar tedavisi için gerekli olan miktarın yüzde 90’na ulaşıldığı açıklandı.

YORUM: Ali Akdemir “Helal Olsun Bu Kızlara”

Geleceğimizin umudu çocuklarımızdan biri olan Roza Arı bebek için, zamanla yarış yapılarak yapılan bu yardımlar yeterli olmazsa eğer, bebeğimiz daha hayatının baharında geleceğini dahi yaşayamadan bu dünyadan göçüp gidecekti.

Zamanla yarış yaparak olağanüstü çaba ve özverilerinden dolayı insanların kalbine dokunan bu yardımsever güzel yürekli genç kızlarımızı kutluyorum ve “helal olsun size kızlar” diyorum.  İyi ki sizin gibi bu toplumda idealist, yardımsever ve paylaşımcı insanlar mevcut.

İnsan doğar, yaşar, ölür.  İnsan var, yaşarken ölür. Roza bebeğin yaşam çizgisi maalesef gerekli yardım ve desteği göremezse eğer, bu bildik klasik yaşam yazgısının dışında kalacak. Ama yüreği insan sevgisiyle, paylaşımla ve yardımlaşma duygularıyla çarpan insanların sayesinde bu yazgının değişeceğine inanıyorum.

SMA HASTASI ROZA’YA UMUT OLANLARA SELAM OLSUN!

Geleceğimizin umudu çocuklarımızdan biri olan Roza Arı bebek için, zamanla yarış yapılarak yapılan yardımlar yeterli olmazsa, bebeğimiz daha hayatının baharında geleceğini dahi yaşayamadan bu dünyadan göçüp gidecek.

Roza’nın iyileşmesi için ailesi sosyal medyada bir yardım kampanyası başlatmıştı. Tedavinin karşılanması için 2,4 milyon dolar gerekiyor.

Bugüne kadar bu paranın %90’lik bölümü toplanmış durumda.

YAŞATMAK YAŞAMAK KADAR GÜZELDİR

Roza bebeğin tıpkı yaşıtları gibi gülüp oynayabilmesi, gelecekte okuluna gidip, güneşin doğuşunu ve batışını görebilmesi için gerekli tedaviye katkı sunan, yardım yapan duyarlı insanlara selam olsun diyor ve bir gazeteci olarak bu özverili insanlara taktirlerimi sunuyorum.  Ha gayret az kaldı.  Uzun soluklu maraton koşusunda ipi birlikte göğüslemek üzereyiz. Birlikte son dönemece girdik. Bir yardım da sen yap ki, Roza Bebek Yaşasın!

Onun bir ölçüde kâğıt parçalarına (para) bağlı olan yaşam çizgisini, el birliğiyle hep birlikte değiştirmek üzereyiz. Ne Mutlu Bizlere.

“Unutmayalım ki yaşatmak, yaşamak kadar güzeldir”

.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.