”Putin, Erdoğan ve Reisi Tahran’da Buluşacak”

”Putin, Erdoğan ve Reisi Tahran’da Buluşacak”

ABONE OL
20:24 - 12/07/2022 20:24
”Putin, Erdoğan ve Reisi Tahran’da Buluşacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kremlin, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Suriye’yi görüşmek üzere gelecek hafta Salı günü Tahran ziyareti sırasında biraraya geleceğini bildirdi.

Bu, Moskova’nın 24 Şubat’taki Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana Putin’in ikinci yurtdışı seyahati olacak. Putin Haziran ayının sonunda Orta Asya’yı ziyaret etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye’de barışı sağlamak için 2017 yılında başlatılan Astana sürecinin garantör ülkelerinin üç liderinin üçlü bir görüşme yapacaklarını açıkladı.

Rusya ve İran, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat’ın önde gelen askeri ve siyasi destekçilerinden. Öte yandan Türkiye, Esat güçlerine karşı kuzeybatıda savaşan Özgür Suriye Ordusu’na askeri destek sağlıyor.

Kremlin’den dün Putin ve Erdoğan arasında yapılan bir telefon konuşmasının ardından yayınlanan açıklamada iki liderin yakında Ukrayna’dan tahıl ihracatının kolaylaştırılmasına ilişkin yüz yüze görüşme yapacakları belirtilmişti.

Erdoğan, 24 Şubat’ta Moskova’nın Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana taraflar arasında arabuluculuk rolünü üstleniyor.

Peskov, bugün yaptığı açıklamada Tahran’da Putin ve Reisi arasında yapılacak olası bir ikili görüşmeden ise söz etmedi.

VOA tarafından geçilen ”Putin Erdoğan ve Reisi Tahran’da Buluşacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ”Putin Erdoğan ve Reisi Tahran’da Buluşacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ”Putin Erdoğan ve Reisi Tahran’da Buluşacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.