Paul Pelosi’ye Saldıran Kişiye Suçlamalar Açıklandı

Paul Pelosi’ye Saldıran Kişiye Suçlamalar Açıklandı

ABONE OL
10:59 - 30/10/2022 10:59
Paul Pelosi’ye Saldıran Kişiye Suçlamalar Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin San Francisco’daki evinde eşi Paul Pelosi’ye çekiçle saldıran kişi, cinayete teşebbüs ve başka suçlamalarla karşı karşıya.

Pelosi’nin ofisine göre doktorlar, kafatası kırığı ve sağ kolu ile ellerindeki yaralanmalar nedeniyle ameliyat edilen 82 yaşındaki Paul Pelosi’nin tamamen iyileşmesini bekliyor.

Polis, saldırıya müdahale eden memurlar tarafından olay yerinde tutuklanan adamın 42 yaşındaki David Depape olduğunu tespit etti. Resmi kayıtlara göre Depape cinayete teşebbüs, ölümcül silahla saldırı, yaşlı istismarı, darp, hırsızlık ve diğer bazı suçlardan gözaltına alındı.

Saldırının nedeni ile ilgili ise henüz net bir açıklama yapılmadı. San Francisco Emniyet Müdürü William Scott dün gece düzenlediği basın toplantısında, olayı neyin tetiklediğini henüz tespit edemediklerini söyledi ancak “Bunun rastgele bir eylem olmadığını biliyoruz” dedi.

Olay hakkında bilgi sahibi olan ancak isminin açıklanmaması koşuluyla Reuters’a konuşan bir kişiye göre, saldırgan saldırmadan önce “Nancy nerede?” diye bağırdı.

Saldırının nedeni araştırılırken dikkatler şüphelinin internet profiline çevrildi.

“daviddepape” adlı bir internet kullanıcısı son zamanlarda çeşitli internet sitelerinde yaptığı paylaşımlarda eski Başkan Donald Trump’a desteğini ifade etmiş ve tarikat benzeri komplo teorisi QAnon’u benimsemişti. Mesajlarda “şeytani pedofili”, Yahudi karşıtı mecazlar ve kadınlara, transseksüellere ve teknoloji şirketlerinin sansürüne yönelik eleştiriler yer alıyordu.

Daha eski mesajlarında ise kuvars kristalleri ve kenevir bilezikler tanıtılıyordu. Mesajların dün tutuklanan David Depape ile aynı kişi tarafından yazılıp yazılmadığı ise henüz doğrulanmadı.

San Francisco Chronicle gazetesi de, Depape olduğu söylenen bir kişinin 2013 yılında iki nüdist aktivistin düğününde dans ederken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

Gazetenin haberine göre, o zamanlar Berkeley’de çiftle birlikte yaşayan kenevir takı üreticisi Depape, düğünde sağdıçtı.

Scott, saldırganın Pelosiler’in evine arka kapıdan zorla girdiğini söyledi.
Evden gelen ancak anlaşılmayan bir polis imdat çağrısına dayanarak ekiplerin gönderildiğini söyleyen Scott, 911 operatörünün deneyimini ve sezgilerini kullanarak çağrıya normalden daha yüksek bir öncelik verdiğini kaydetti. Diğer haber kaynakları çağrının Paul Pelosi tarafından yapıldığını bildirdi.

Scott’a göre olay yerine gelen polisler ön kapıdan Depape ve Pelosi’nin bir çekiç için boğuştuklarını gördüler. Memurların her iki adama da aleti bırakmaları için bağırması üzerine Depape çekici çekip aldı ve Pelosi’ye en az bir kez vurdu.

Scott, memurların daha sonra Depape’yi yakalayıp etkisiz hale getirerek tutukladıklarını ve hastaneye götürdüklerini söyledi.

Siyasi şiddet korkuları arttı

Saldırı, 8 Kasım’da Temsilciler Meclisi ve Senato’nun kontrolunu belirleyecek olan ara seçimlere iki haftadan az bir süre kala, ABD’de son yılların en sert ve kutuplaşmış siyasi ikliminin ortasında siyasi şiddete ilişkin korkuları arttırdı.

82 yaşındaki Demokrat Meclis Başkanı Nancy Pelosi, saldırı sırasında koruma ekibiyle birlikte Washington’daydı. Pelosi, San Francisco’ya uçtu.

Amerika’nın en liberal şehirlerinden birinin uzun süredir temsilcisi olan Demokrat Nancy Pelosi, Cumhuriyetçiler’in sık sık eleştirilerine hedef oluyor.

Pelosi’nin ofisi, 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na yapılan saldırı sırasında, dönemin Başkanı Cumhuriyetçi Trump’ın destekçileri tarafından yağmalanmış, bazıları saldırı sırasında onun peşine düşmüştü.

Basında yer alan haberlere göre, 2021 Ocak ayında evinin duvarlarına “Kirayı iptal et” ve “Her şeyi istiyoruz” yazılı mesajlar çizilmiş ve garajının önüne bir domuz kafası bırakılmıştı.

VOA tarafından geçilen Paul Pelosi’ye Saldıran Kişiye Suçlamalar Açıklandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Paul Pelosi’ye Saldıran Kişiye Suçlamalar Açıklandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Paul Pelosi’ye Saldıran Kişiye Suçlamalar Açıklandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.