Pakistan’da Yeni Başbakan 

Pakistan’da Yeni Başbakan 

ABONE OL
15:42 - 12/04/2022 15:42
Pakistan’da Yeni Başbakan 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Pakistan parlamentosunda dün yapılan oylamayla ülkenin yeni Başbakanı Şahbaz Şerif oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şerif’i tebrik ederek, “Pakistan halkının karşı karşıya kaldığı tüm zorluk ve engellere rağmen demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmediğini bir kez daha gösterdiğini” dile getirdi.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi lideri İmran Han’ın geçen haftasonu yapılan güven oylamasını kaybetmesinin ardından dün parlamentoda yapılan oylamada, muhalefetteki Pakistan Müslüman Ligi-Navaz lideri Şahbaz Şerif ülkenin yeni başbakanı seçildi.

Pakistan’da geçmişte üç kez başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi olan 70 yaşındaki Şahbaz Şerif, 342 parlamenterin 174’ünün oyunu aldı. Oylamayı İmran Han’ın partisindeki milletvekilleri protesto etti.

Batı ile yakın ilişkileri savunan Şerif, başbakan olmasının ardından, “Bu haklının zaferi, şeytanı yendik. Bugün yeni bir dönem başlıyor” dedi.

Navaz Şerif’in seçilmesinin ardından İmran Han’ın partisinden 100’den fazla milletvekili istifa etti.

İstifaların parlamento sözcüsü tarafından kabul edilmesi halinde, ülkede iki ay içerisinde ara seçim yapılması ihtimali bulunuyor.

Erdoğan Şerif’i tebrik etti

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şerif ile telefonda görüşerek, yeni başbakanı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, Şahbaz Şerif’e tebriklerini ileterek, köklü tarih, dostluk ve kardeşlik bağlarıyla bağlı bulunduğu Pakistan’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, “Pakistan halkının karşı karşıya kaldığı tüm zorluk ve engellere rağmen demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmediğini bir kez daha gösterdiğini” dile getirdi.

Erdoğan, Türkiye olarak Pakistan’a ellerinden gelen her türlü desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceklerini vurguladı.

VOA tarafından geçilen Pakistan’da Yeni Başbakan  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pakistan’da Yeni Başbakan  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pakistan’da Yeni Başbakan  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.