Pakistan’da Selde Binden Fazla Can Kaybı

Pakistan’da Selde Binden Fazla Can Kaybı

ABONE OL
16:28 - 29/08/2022 16:28
Pakistan’da Selde Binden Fazla Can Kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Pakistan’ın güneyindeki Belucistan eyaletinde yaşanan sel felakatinden 30 milyondan fazla insan etkilenirken şu ana kadar binden fazla kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Sel felaketiyle boğuşan Pakistan’a uluslararası yardımlar da ulaştırılmaya çalışılıyor. Ancak yoğun yağışlar ve sel nedeniyle çok sayıda yolun da kullanılamaz hale gelmesi, ülkeye ulaştırılan yardımların selden etkilenen bölgelere aktarılmasına engel oluyor.

Özellikle Belucistan’ın kuzey bölgelerindeki köylerin, sel ve yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tamamen iletişim dışı kaldığı belirtiliyor.

Belucistan Eyaleti Yöneticisi Mir Abdul Kudoos Bizenjo, sıradışı bir seyir izleyen Muson yağmurları sonucunda ortaya çıkan zararın 900 milyon dolardan fazla olduğunu söyledi.

Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Bizenjo, “Tahrip olan yollar nedeniyle iletişim ve ulaşım sağlayamazken bölgeye yönelik olarak, finansal kaynak eksiği sorunu yaşıyoruz. Ayrıca çadır ve temel yardım malzemeleri sıkıntısıyla karşı karşıyayız” dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ülkenin sel felaketiyle başa çıkabilmek için mali yardım ihtiyacı içerisinde olduğunu Uluslararası Para Fonu IMF gibi kurumların yaşanan ekonomik çöküşü de dikkate almasını umduklarını dile getirdi.

Uzmanlar, ülke genelindeki sel felaketlerinin toplam faturasının 4 milyar doları bulacağını ifade ederken Dışişleri Bakanlığı rakamın daha da yüksek olabileceğini ifade ediyor.

Ülkenin kalanıyla ilişkisi sel nedeniyle kesilen bir başka bölge de Kybeer Pakhtunkhwa bölgesi oldu. Yoğun yağışlar bölgede alt yapının çökmesine neden olurkeen güçlü sel çevreye ciddi zarar verdi. Yerel halk, bölgede elektrik kesintilerinden şikayet ederken gıda ve ilaç stoklarının da tükenmek üzere olduğu belirtiliyor.

Pakistan’a şu ana kadar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkeler yardım gönderdi. Milli Savunma Bakanlığı, Pakistan’a ikinci parti yardımın da askeri uçaklarla ulaştırıldığını açıkladı. Pakistan’a ilk etapta yardım gönderen bir diğer ülke de Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

VOA tarafından geçilen Pakistan’da Selde Binden Fazla Can Kaybı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pakistan’da Selde Binden Fazla Can Kaybı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pakistan’da Selde Binden Fazla Can Kaybı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.