Pakistan’da Deprem Can Aldı

Pakistan’da Deprem Can Aldı

ABONE OL
10:46 - 07/10/2021 10:46
Pakistan’da Deprem Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Pakistan’ın güneybatısında, 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre, en az 20 kişi hayatını kaybederken 200’den fazla kişi de yaralandı.

ABD jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin Afganistan sınırına yakın bölgede, yerin 20 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Belucistan eyaletinde kömür madenlerinin bulunduğu Harnai kasabası depremden en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Sabahın erken saatlerinde yaşanan depremde, bölgedeki çoğu kerpiçten yapılma 100’den fazla ev çökerken enkaz altındakileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yetkililer depremden etkilenen tüm yerleşim yerlerine henüz erişimin mümkün olamadığını çalışmaların devam ettiğini belirtiyorlar. Arama kurtarma çalışmalarına Pakistan ordusuna ait personel ve hava araçları da katılıyor.

Deprem sonrası yaşanan elektrik kesintileri, yaralıların getirildiği hastanelerdeki müdahalelerin de güçleşmesine neden oluyor.

Deprem sonrası bölgede toprak kaymalarının da meydana geldiği ifade ediliyor.

Türkiye’den taziye ve yardım mesajı

Türk Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’da yaşanan depremle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Pakistan’ın güneyindeki Belucistan bölgesinde meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremde can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin yaralandığı ve evlerin hasar gördüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Başta depremde hayatını kaybedenlerin aileleri olmak üzere, dost Pakistan Hükümetine ve kardeş Pakistan milletine başsağlığı dileklerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyor, yaraların sarılması için Türkiye’nin her zaman olduğu gibi her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu bildiriyoruz” denildi.

VOA tarafından geçilen Pakistan’da Deprem Can Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pakistan’da Deprem Can Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pakistan’da Deprem Can Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.