Öz’den Son Çağrı: “Washington’a Doğru Kişiyi Gönderin”

Öz’den Son Çağrı: “Washington’a Doğru Kişiyi Gönderin”

ABONE OL
09:22 - 08/11/2022 09:22
Öz’den Son Çağrı: “Washington’a Doğru Kişiyi Gönderin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçiler’in Pennsylvania’dan Senato adayı ünlü doktor ve televizyon programcısı Mehmet Öz, seçime sadece saatler kala Pennsburg kentinde, ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley’nin de katıldığı bir etkinlikte seçmenlerle buluştu.

Cumhuriyetçi seçmenler, sandığa gitmeden önce son kez destek için Mehmet Öz’e ellerinde pankartlar ve sloganlarla eşlik etti.

Eyaletteki suç oranına dikkat çeken Cumhuriyetçi aday Öz, özellikle Philadelphia’da cinayetlerin ve hırsızlığın yüzde elli arttığına işaret etti ve bunun da işletmelerin eyaletten kaçmasına neden olduğunu söyledi.

Öz, John Fetterman’a atıfta bulunarak, “Bu kadar yüksek suç ve şiddet oranına sahipken neden mahkumların üçte birini serbest bırakmak istiyorsun? Neden suçluları korumak için bu kadar güçlü duygular hissediyorsun da incittikleri masum kurbanları bu kadar umursamıyorsun?” diye sordu.

Fetterman’ın tüm uyuşturucuların suç olmaktan çıkarılmasını yasallaştırmak istediğini savunan Öz, “Ben fentanil konusunda endişeleniyorum. Ve siz de endişelenmelisiniz çünkü her yerde karşınıza çıkıyor. Kaçınızın fentanilden zarar gördüğünü bildiğiniz aileler var, muhtemelen buradakilerin üçte biri diyen Öz, bu yıl iki yıl öncesine göre yedi kat daha fazla fentanile el koyulduğunu aktardı.

Seçim sonucunun Washington yönetimine bir mesaj niteliği taşıdığını ifade eden Öz, “Ben bir politikacı değilim, hepiniz biliyorsunuz ki ben bir kalp cerrahıyım ve hasta bir kalp gibi hayatı tehdit eden büyük sorunlarla uğraşıyoruz ve bunun için birleşiyoruz. Biz bölmüyoruz. Doğru yolu bulmak için denge getiriyoruz ve bunu birlikte yapıyoruz. Aşırı fikirler insanlara zarar verir. Sizden ricam, değerlerinizi temsil etmesi ve burada, Pennsylvania’da ve tüm ülkede hepimizi rahatsız eden sorunları ele alması için Washington’a doğru kişiyi göndermeniz” çağrısında bulundu.

Amerika’nın fırsatlar ülkesi olduğuna inandığını dile getiren Öz, “Bolluk ülkesi olduğumuza inanıyorum. Bütçemizi dengeleyebileceğimize ve çocuklarımızın parasını pervasızca harcamayacağımıza inanıyorum Çevremizi korumak ve enflasyonu düşürmek ve bizi denizaşırı müttefiklerimizi korumak ve düşmanlarımızı geri püskürtmek için bir dünya gücü yapmak için gerekli enerji politikasına sahip olabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Mehmet Öz, konuşmasının sonunda eşi Lisa Öz’e de atıfta bulunarak, “Hayatımda yaptığım en iyi şey eşim Lisa ile evlenmekti. 37 yıl önce evlendiğimiz evde yaşıyoruz” dedi.

ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley de, partisinin bölünmeyi değil birleştirmeyi hedeflediğini söyleyerek, seçmenlerden Mehmet Öz’e destek vermelerini istedi.

Fetterman’dan seçim vaatleri

John Fetterman da, Demokrat Senatör Bob Casey ve Temsilciler Meclisi Üyesi Susan Wild ile Pennsylvania’nın Allentown kentinde seçmenlerle buluştu.

Örgütlü emeğin daima yanında olacağı sözü veren Fetterman, sendikalara vurgu yaptı, “Amerika’yı sendikalar kurdu. Orta sınıfı bile inşa ettiler. Beni ABD Senatosu’na gönderin, Washington DC’de ben de size destek olayım ” çağrısında bulundu.

Demokrat aday, göreve gelmesi halinde iyi ücretli işler, aileler için daha düşük maliyetler ve daha güvenli toplum vaadinde bulundu.

Fetterman, asgari ücretin arttırılması ve kürsü işgali (filibuster) uygulamasını kaldırılması için çaba harcayacağının sinyalini de verdi.

Sağlık hizmetlerinin Mayıs ayında geçirdiği felç sonrasında hayatını kurtardığına değinen Fetterman, sağlık hizmetlerini genişleteceği mesajı verdi.

Fetterman kampanyasını Pittsburgh kentinde düzenlediği etkinlikle tamamladı.

Öte yandan ABD’de seçim yarışını günlük anketlerle takip eden FiveThirtyEight platformunun seçimden önceki son gece paylaştığı ankete göre, Mehmet Öz John Fetterman’ın az bir farkla da olsa önüne geçti. Cumhuriyetçi adaya desteğin yüzde 47,4 çıktığı ankette Fetterman’a destek oranı yüzde 46,9’da kaldı. Gün içinde iki aday arasında fark görünmüyordu.

VOA tarafından geçilen Öz’den Son Çağrı: “Washington’a Doğru Kişiyi Gönderin” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Öz’den Son Çağrı: “Washington’a Doğru Kişiyi Gönderin” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Öz’den Son Çağrı: “Washington’a Doğru Kişiyi Gönderin” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.