Özbekistan’la 10 Anlaşma

Özbekistan’la 10 Anlaşma

ABONE OL
20:36 - 30/03/2022 20:36
Özbekistan’la 10 Anlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Özbekistan ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile biraraya geldi. Kök Saray’da baş başa ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı sonrasında düzenlenen imza töreninde iki lider, ortak sonuç bildirisiyle birlikte 10 anlaşmaya imza attı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre bunlar arasında ‘‘Tercihli Ticaret Anlaşması’’, “Askeri Çerçeve Anlaşması”, ‘‘Hükümlülerin Nakli Anlaşması’’, ‘‘Adli Bilimler Alanında İşbirliği Mutabakatı’’, “Ülke Sınırlarından Geçen Taşıtlar ve Eşyalara Dair Ön Bilgi Değişimine İlişkin Protokol”, ‘‘İnşaat Alanında Mutabakat Zaptı’’, iki ülke sağlık bakanlıkları arasında ‘‘2022-2023 Yıllarında İşbirliğine Dair Eylem Planı’’, iki ülke sosyal güvenlik bakanlıkları arasında ‘‘İşbirliği Mutabakat Zaptı’’ ve Anadolu Ajansı (AA) ile Özbekistan Milli Haber Ajansı (UZA) arasında ‘‘İşbirliği Anlaşması’’ yer aldı.

Erdoğan, iki ülke ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık yüzde 72 artışla 3,6 milyar doları aştığını belirtti. En kısa sürede ‘5 milyar dolar hedefinin yakalanacağını belirten Erdoğan, ‘‘çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız’’ dedi.

Türk şirketlerinin Özbekistan’daki yatırımlarının 1,5 milyar doları bulduğunu kaydeden Erdoğan, inşaat firmalarının da Özbekistan’da bugüne kadar 5 milyar dolar değerinde 241 projeye başarıyla imza attığını belirtti.

Erdoğan savunma sanayii ve turizm alanında da işbirliğinin süreceği mesajını verdi.

VOA tarafından geçilen Özbekistan’la 10 Anlaşma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Özbekistan’la 10 Anlaşma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Özbekistan’la 10 Anlaşma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.