Oklahoma’da Hastaneye Silahlı Saldırı

Oklahoma’da Hastaneye Silahlı Saldırı

ABONE OL
11:41 - 02/06/2022 11:41
Oklahoma’da Hastaneye Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Oklahoma eyaletindeki Tulsa kentinde bir hastaneye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, saldırgan dahil 5 kişi hayatını kaybetti.

Olayın ardından açıklama yapan Tulsa Emniyet Müdürü Eric Dalgleish, saldırganın 35-40 yaşlarında olduğunu tahmin ettiklerini ve kimliğini belirlemeye çalıştıklarını söyleyerek, olayın nedeninin ise soruşturulduğunu ifade etti.

Polis, saldırganın hastanenin ikinci katında ateş etmeye başladığını ve olayda hayatını kaybedenlerin hastalar ve hastane çalışanları olduğunu bildirdi. Saldırganın da olay yerinde kendisini vurarak, öldüğü bilgisi verildi.

Tulsa’da dün meydana gelen olay, ABD’de silah kontrolü tartışmalarını yeniden alevlendiren kitlesel silahlı saldırıların hemen ardından yaşanmış oldu.

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın silahlı saldırı hakkında bilgilendirildiğini ve başkent Oklahoma’nın yaklaşık 160 kilometre kuzeydoğusunda yer alan yaklaşık 411 bin nüfuslu Tulsa’daki eyalet ve yerel yetkililere destek sunduğunu bildirdi.

ABD’nin Teksas eyaletinde ise geçen hafta bir okula yapılan
silahlı saldırıda 19 çocuk ve iki öğretmen hayatını kaybetmişti.

Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu Başkanı Carolyn Maloney geçen hafta yaptığı açıklamada, Teksas’taki ilkokul saldırısının ardından beş silah üreticisine, toplu silahlı saldırılarda kullanılan ateşli silahların üretimi, pazarlaması ve satışına ilişkin ayrıntıları paylaşma çağrısında bulunduklarını söylemişti.

VOA tarafından geçilen Oklahoma’da Hastaneye Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Oklahoma’da Hastaneye Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Oklahoma’da Hastaneye Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.