Nürnberg Maviye Büründü

Nürnberg Maviye Büründü

ABONE OL
15:05 - 08/05/2022 15:05
Nürnberg Maviye Büründü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Maviye büründü. Işık oyunları izleyenleri hayran bıraktı.

Nürnberg’deki Memleket Bakanlığı yerleşkesinde gerçekleşen Konsoloslukların Uzun Gecesinde tanıtım yapan Nürnberg Başkonsolosluğu standı doldu taştı.

Nürnberg’in en önemli kültürel faaliyetlerinden biri olan Mavi Gece (Die Blaue Nacht) etkinliği, iki yıl aradan sonra 6 ve7 Mayıs tarihlerinde kent merkezinde gerçekleşti. Şehir etkinlik boyunca maviye bürünürken ışık oyunları, izleyenleri hayran bıraktı. Etkinlik kapsamında, Nürnberg’deki Maliye ve Memleket Bakanlığı salonunda gerçekleşen‚ Konsoloslukların Uzun Gecesi ‘nde tanıtım yapan Nürnberg Başkonsolosluğu standı doldu taştı.

NÜRNBERG MAVİYE BOYANDI VE IŞIK OYUNLARI

Şehir merkezi temel mavi renge büründü, muhteşem video projeksiyonları etkinliğe renk kattı. Kent merkezi, özellikle Nürnberg’in turistik yerlerinden biri olan Haupt Markt ve kale, ışık oyunları ile göz kamaştırdı. Halk bu gösterileri hayranlıkla izledi.

TÜRKİYE TANITILDI

Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu, tanıtım standında Başkonsolos Serdar Deniz ile konsolosluk mensupları, ziyaretçilere Türkiye’yi tanıtarak onlara baklava, tulumba tatlısı ve çeşitli hediyeler sundular.  Türk Hava Yolları (THY) bürosu da aynı stantta, Satış Müdiresi Sümeyye Ay tarafından tanıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Serdar Deniz, arkadaşımıza konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

„ Öncelikle artık geleneksel hale gelen, geldiğimiz Konsolosların Uzun Gecesi programına ben iki buçuk yıllık görev sürem dâhilinde ilk defa iştirak ediyorum. Pandemi koşullarından ötürü geçtiğimiz iki yıl zarfında bu etkinlik gerçekleştirilememişti. Ama ne mutlu ki, bu yılki Konsolosların uzun gecesi programına, hem Başkonsolosluk, Eğitim Ataşeliğimiz, Hem de Türk Hava Yolları ofisimizle birlikte top yekûn, güzel ve kapsamlı bir stantla mutluluğu yaşıyoruz. Diğer Fahri Konsolosluklar ile birlikte bu anlamlı geceye katılmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu etkinlik devam ettiği sürece, bizlerde burada olduğumuz sürece bu etkinliğe katılmaya devam edeceğiz „

THY HAFTADA ÜÇ GÜN UÇACAK

THY Nürnberg Satış Müdüresin Sümeyye Ay ve   Bahadır Kokmaz ise şu bilgileri verdiler:

„ Pandeminin etkisinin azalması ile beraber, uçuşuşlarımızda artış sağladık. Nürnberg’den şu an günde iki seferimiz var, onu yazın üçe çıkarmak istiyoruz Nürnberg-İstanbul’a ilave olarak ta, Haftada bir, Adana direk seferlerimiz olacak. Çok fazla insan tekrar seyahat etmek istiyor, bu nedenle rezervasyonlarımız iyi. “

 140 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Mavi Gece, saat 01.00‘e kadar devam ederken, etkinliği 140 bin kişinin takip ettiği açıklandı. Çeşitli sanat ve eğlencelerle dolu iki gün yaşayan Nürnberg ve çevresinden gelenler hoşça vakit geçirdiler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.