Nobel Kimya Ödülünü Kazanan İsimler Açıklandı

Nobel Kimya Ödülünü Kazanan İsimler Açıklandı

ABONE OL
13:42 - 06/10/2021 13:42
Nobel Kimya Ödülünü Kazanan İsimler Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Nobel Ödülleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. 2021 yılı Nobel Kimya Ödülü’nü iki bilim adamı Benjamin List ve David W.C. MacMillan kazandı.

Hafta başında tıp dalında dün de fizik dalında açıklanan ödüllerin ardından bugün kimya dalında ödül kazanan isimler açıklandı.

Nobel Komitesi tarafından yapılan açıklamada, kimya dalında ödülün Alman bilimadamı Benjamin List ve İskoç bilimadamı David W.C. MacMillan’a verildiği duyuruldu. İki bilimadamına, “asimetrik organokataliz“ olarak bilinen molekülleri oluşturmak için geliştirdikleri yeni yönteme dair çalışmaları nedeniyle ödül verildi.

Yapılan açıklamada “Organik katalizörler çok sayıda kimyasal reaksiyonu yürütmek için kullanılabilir. Bu reaksiyonları kullanarak araştırmacılar, yeni ilaçlardan, güneş pillerinde ışığı yakalayabilen moleküllere kadar her şeyi daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilirler” ifadelerine yer verildi.

VOA tarafından geçilen Nobel Kimya Ödülünü Kazanan İsimler Açıklandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nobel Kimya Ödülünü Kazanan İsimler Açıklandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nobel Kimya Ödülünü Kazanan İsimler Açıklandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.