New York’ta Özel Sektör Çalışanlarına Zorunlu Aşı

New York’ta Özel Sektör Çalışanlarına Zorunlu Aşı

ABONE OL
11:02 - 07/12/2021 11:02
New York’ta Özel Sektör Çalışanlarına Zorunlu Aşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Omicron vakalarında artış dünyanın birçok ülkesinde kısıtlama tedbirleri ve yeni yasaklar getirdi. Omicron vakalarının tespit edildiği New York’ta salgına karşı birçok yeni tedbir ve kısıtlamalar getiriliyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentteki tüm özel sektör çalışanlarının zorunlu olarak aşı olması kararını aldıklarını açıkladı. Karar 27 Aralık’ta yürürlüğe girecek.

Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun özel sektör çalışanlarına zorunlu aşı kararının kentteki çeşitli ölçeklerdeki yaklaşık 184 bin şirket ve milyonlarca çalışanı etkileyeceği belirtiliyor.

Yıl sonunda başkanlık görevini yeni seçilen Eric Adams’a devredecek olan New York Belediye Başkanı’nın özel sektöre zorunlu aşı kararı sürpriz bir karar olarak değerlendirdi, farklı tepkiler gösterildi. New York Ticaret Odası kararı desteklerken farklı iş örgütleri de zorunlu aşı kararına tepki gösterdi. Bill de Blasio, özel sektör çalışanlarına zorunlu aşı uygulanma kararına ek olarak kentte salgına karşı pek çok yeni tedbirler de getirdi.

Belediye Başkanı de Blasio, yeni tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada “New York, Corona virüsüne karşı verdiği mücadelede bir santim bile geri adım atmayacak. Bu salgın hastalıktan kurtulmanın tek yolu aşı. Aldığımız bu yeni önlemler New Yorkluları daha güvende tutmak için” dedi.

“Amacımız New Yorkluların sağlığını korumak”

Bill de Blasio, salgına karşı New York’un şimdiye kadar aşı olanlara 100 dolarlık teşvikten evde aşı yapılmasına kadar ülkenin hiçbir kentinde yapılmayan uygulamalar getirdiklerini belirterek, “Kentimizi korumak için bugünden daha iyi bir gün olamaz. New Yorkluları sağlıklı tutmaktan ve bu salgını bir kez ve herkes için bitirmekten daha yüksek bir önceliğimiz yok. Hepimizin atabileceği en önemli adım, ücretsiz, güvenli ve etkili COVID-19 aşısını vurdurmaktır. Bu cesur yeni önlemlerle New York, bu virüsü sona erdirmek ve hepimiz için bir iyileşme sağlamada öncülük etmeye devam edecek. Aşı, New Yorkluları sağlıklı tutmak ve herkes için sağlam bir ekonomik iyileşme sağlamak için sahip olduğumuz en iyi araçtır. Bu önemli önlemler, aşıların kapsamını daha da genişletmeye yardımcı olacak” dedi.

Çocuklar da aşı olduklarını kanıtlayıp etkinliklere katılacak

Belediye Başkanı Bill de Blasio, 14 Aralık’tan itibaren 5-11 yaş arasındaki çocukların, restoran, jimnastik salonu, kapalı alanlardaki her türlü etkinliklere girerken en az bir doz aşı olduklarını kanıtlamaları şartıyla içeriye alınacaklarını, 27 Aralık’tan itibaren, 12 yaş ve üstü New Yorklular’dan en az iki aşı doz yapıldığının kanıtını göstermeleri isteneceğini belirtti. De Blasio, 5-11 yaşındaki çocukların yüksek riskli ders dışı etkinliklere katılabilmeleri için aşı yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Bu etkinlikler arasında spor, orkestra ve dans sayılabileceğini belirtti, kararının 14 Aralık’ta yürürlüğe gireceğini söyledi.

New York Belediye Başkanı, daha önce de tüm belediye çalışanlarına zorunlu aşı uygulamasını getirmiş karar uzun süre kentin sokak ve meydanlarında protesto edilmişti. Belediye çalışanlarının aralarında polis, itfaiyeci ve sağlık görevlilerinin de olduğu çok sayıda aşı karşıtı, bağlı bulundukları sendika ve birlikler aracılığıyla yürütmeyi durdurma kararı alması için mahkemeye başvurmuştu. Aşı olmayan belediye çalışanlarının işlerine son verilmişti. Başkan Bill de Blasio’nun özel sektör çalışanlarına da zorunlu aşı uygulaması getirme kararını açıklaması sonrasında, aşı olmayan özel sektör çalışanlarına ya da çalıştıkları kuruluşlara ne türlü yaptırımlar getirileceği tam olarak belirtilmedi.

VOA tarafından geçilen New York’ta Özel Sektör Çalışanlarına Zorunlu Aşı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta Özel Sektör Çalışanlarına Zorunlu Aşı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta Özel Sektör Çalışanlarına Zorunlu Aşı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.