New York’ta Aşı Olmayanlara Kısıtlama

New York’ta Aşı Olmayanlara Kısıtlama

ABONE OL
10:37 - 04/08/2021 10:37
New York’ta Aşı Olmayanlara Kısıtlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York’ta aşı olmayanların, restoran, bar, jimnastik salonları, konser ve spor etkinlikleri gibi kapalı mekanlara giremeyeceği açıklandı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, 13 Ağustos’tan itibaren Covid–19 aşılarını tamamlamayan kişilerin birçok etkinliğin düzenlendiği kapalı mekanlar, restoran gibi işletmelere alınmayacağını, bu tür yerlere girecek kişilerden aşı olduklarını kanıtlayan belge isteneceğini duyurdu.

Avrupa’da bazı kentlerde uygulanan kısıtlama kararının ABD’de ilk kez New York’ta uygulanacağı belirtildi. New York’ta yeni kısıtlamaların daha fazla aşı yapılmasını teşvik etmek amacıyla alındığı kaydedildi. New York Belediyesi tarafından alınan son karara göre, birçok kapalı mekan ve etkinliklere girişte “Key to NYC Pass” olarak adlandırılan uygulama ya da fiziki belgeler aracılığıyla kişilerin aşılarını tamamlayıp tamamlamadığı sorgulanacak.

Yeni uygulamayla ilgili görüşlerini aktaran de Blasio, aldıkları yeni kararla amaçlarının kentte halen aşı olmamış yüzde 40 oranındaki nüfusu COVID-19 aşısı olmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. New York Belediye Başkanı de Blasio daha önce başlattıkları aşı olan kişilere yüz dolar yardım kampanyasından şimdiye kadar 11 bin kişinin faydalandığını kaydetti.

“Zorunlu maske uygulamasına geçmeyeceğiz”

De Blasio, New York’ta daha önce Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC), aşılı olan kişilerin de kapalı mekanlarda maske kullanması tavsiyesi yayınlaması konusundaysa, zorunlu maske kullanma uygulamasını şu an için kentte uygulamayı düşünmediklerini belirterek, “Odak noktamız şu an için daha fazla kişinin aşı olması. Yeniden zorunlu maske uygulamasına geçmeyeceğiz” dedi.

De Blasio’nun basın toplantısından sonra açıklama yapan Amerikan Ulusal Restoranlar Birliği, daha fazla kişinin aşılanmasını teşvik eden kararları desteklediklerini ancak bu kararın sektörün üzerine yeni yükler getireceğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen New York’ta Aşı Olmayanlara Kısıtlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta Aşı Olmayanlara Kısıtlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta Aşı Olmayanlara Kısıtlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.