New York’ta Artan Elektrik ve Gaz Faturalarına Tepki

New York’ta Artan Elektrik ve Gaz Faturalarına Tepki

ABONE OL
11:08 - 15/02/2022 11:08
New York’ta Artan Elektrik ve Gaz Faturalarına Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York’ta artan elektrik ve doğalgaz faturaları tartışma yarattı. New York’u etkisi altına alan ağır kış şartları abonelerin elektrik kullanımını arttırdı. Bölgede elektrik ve doğalgaz dağıtımın sağlayan Con Edison firmasına yönelik tepkiler büyüyor. Sosyal medyada eski ve yeni faturalarını paylaşan New Yorklular geçen ay evlerinin gelen elektrik ve doğal gaz faturalarının bu ay ikiye hatta üçe katlandığını söylüyor.

Faturalardaki artış tartışmalarına Vali Kathy Hochul da dahil oldu. Vali Hochul, Con Edison’u, elektrik faturalarındaki artışın nereden kaynaklandığını gözden geçirerek kamuya açıklamada bulunmaya ve kendi bünyesinde de reform yapmaya davet etti. Faturalardaki artış, siyasi polemiğe de neden oldu. Cumhuriyetçi Partililer, faturalardaki artışın Demokrat Parti’nin enerji politikalarının sonucunda ortaya çıktığını öne sürdü.

Vali Hochul, firmanın beklenmedik zammının New Yorklular’ın hane bütçelerinde beklenmedik bir sıkıntıya neden olduğunu, eyalet genelinde görülen elektrik ve doğalgaz faturası artışlarının, salgınla mücadeleyle birlikte mali güçlüğün de yaşandığı bir dönemde faturalara yansıdığını belirtti. Hochul, “Con Edison’u faturalarındaki artışın nedenlerini gözden geçirmeye çağırıyorum. New Yorklular’a, özellikle de ihtiyacı olanlara yardım sağlamak için, bu konuda ortak çaba göstermek zorundayız” dedi.

İhtiyaç sahiplerine faturalarını ödemeleri için yardım edilecek

Vali Hochul, zor durumda olan New Yorklular’ın fatura yükünü azaltmak ve evlerini kış boyunca sıcak tutmalarına yardımcı olmak için 373 milyon dolarlık Enerji Yardım Programı (HEAP) dahil olmak üzere farklı programlarla, ihtiyaç duyanlara destek sağlayacaklarını açıkladı.

New York Kamu Hizmetleri Komisyonu Başkan Rory Christian da Con Edison CEO’su Timothy P. Cawley’e gönderdiği mektupta, kuruluşun hem elektrik hem de gaz faturalarındaki artışlarla ilgili endişelerine dile getirdi; enerji firmasından artışın neden kaynaklandığıyla ilgili açıklama istedi. Mektupta firmanın fiyatlandırmalarında kamu yararı önceliği hatırlatıldı; firmanın enerji piyasasındaki dalgalanmaları kontrol ederek tüketiciyi korumak zorunda olduğu belirtildi.

VOA tarafından geçilen New York’ta Artan Elektrik ve Gaz Faturalarına Tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta Artan Elektrik ve Gaz Faturalarına Tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta Artan Elektrik ve Gaz Faturalarına Tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.