New York ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine İslamofobi ve antisemitizm konusunda eğitimler verecek

New York ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine İslamofobi ve antisemitizm konusunda eğitimler verecek

ABONE OL
21:53 - 23/01/2024 21:53
New York ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine İslamofobi ve antisemitizm konusunda eğitimler verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York, İslamofobi ve antisemitizme karşı yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Hazırlanan yeni plana göre, New York’taki ortaokul ve lise öğretmenlerine bu konularda eğitim verilmesi planlanıyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, özellikle Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırılar ve ardından İsrail’in Gazze’ye başlattığı savaşın ardından, bu konularla ilgili ihtiyaç daha da belirgin bir hale geldi.

Plana göre, New York’taki devlet okullarının müdürlerine ve öğretmenlerine, İsrail ve Hamas arasındaki savaş konusunu gerekli durumlarda nasıl ele alacakları ve nasıl konuşmalar yapacaklarına dair eğitim verilecek.

New York şehrinde okullardan sorumlu yönetici David C. Banks, “Bu süreci atlatmanın yolu öğrencilerimizi kötülemek ya da onlara kendi ideolojilerimizi empoze etmek ya da kafamızı kuma gömmek değildir. Öğrencilerimizi ve bazen de personelimizi eğitmeliyiz” dedi.

Banks ayrıca kendi düşünceleri ve ideolojileri çerçevesinde öğrencilerin her istediklerini yapabildikleri bir okul düzenine sahip olmanın mümkün olmadığını, buna da izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Banks’in açıklamasına göre, müdür ve öğretmenlere eğitim Mart ayında verilecek ve daha sonra bu kişilerden aynı eğitimi okullarındaki diğer meslektaşlarına da aktarmaları istenecek.

Buna ek olarak New York Belediyesi Eğitim Dairesi, velilere yönelik olarak da ayrımcılık karşıtı çeşitli eğitimler düzenleyecek. Dairenin ayrıca bu çerçevede bir dinlerarası dayanışma konseyi de toplayacağı belirtildi.

New York’ta ilkokullar dahil olmak üzere bugüne dek liselerde ve üniversitelerde İsrail-Filistin meselesi nedeniyle öğrencilerin ve zaman zaman da velilerin karşı karşıya geldikleri çok sayıda olay bildirildi.

Bu olayların bir örneği eyaletin hemen kuzeyinde yer alan Yonkers’ta bir devlet lisesinde yaşanmıştı. Lisenin öğrencisi, bir Yahudi okuluna karşı oynadıkları basketbol maçının ardından, maç sırasındaki sözleri nedeniyle antisemitizm suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Basketbol koçu kovulmuş, oyuncu takımdan uzaklaştırılmıştı.

VOA tarafından geçilen New York ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine İslamofobi ve antisemitizm konusunda eğitimler verecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine İslamofobi ve antisemitizm konusunda eğitimler verecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York ilk ve orta dereceli okul öğretmenlerine İslamofobi ve antisemitizm konusunda eğitimler verecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.