“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”

“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”

ABONE OL
21:33 - 16/12/2020 21:33
“NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerini ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararının ardından “olumlu bir çözüm” bulmaya çağırdı. Stoltenberg ayrıca NATO üyesi ülkelerin birbirlerine yaptırım uygulamasından “üzüntü duyduğunu” da ifade etti.

Jens Stoltenberg, Brüksel’de Montenegro (Karadağ) Başbakanı Zdravko Krivokapic’le düzenlediği ortak basın toplantısında Yunan bir gazetecinin sorusuna verdiği cevapta dile getirdi.

Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi satın alıp test etmesi nedeniyle Amerika’nın Türkiye’ye karşı uygulamaya koyduğu yaptırımlarla ilgili olarak, “NATO müttefiklerinin birbirlerine yaptırım uyguladığı bir durumda olmaktan üzüntü duyuyorum. Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava ve füze savunma sistemi alma kararının sonuçları olacağı yönündeki endişelerimi de daha önce dile getirmiştim. Bu ulusal bir karar ancak S-400 sistemi NATO sistemleriyle uyuşmuyor” dedi.

NATO Genel Sekreteri ayrıca Türkiye’nin savunma sistemlerine NATO sistemlerinin eklenmesi olasılığının daha önce de gündeme geldiğine değinerek üye ülkelere “olumlu bir çözüm bulma” çağrısı yaptı. Stoltenberg, “Tüm NATO müttefiklerini ve Türkiye’yi ve diğer ortaklarımızı olumlu bir çözüm bulmanın yolunu aramaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen “NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “NATO Üyesi Ülkelerin Birbirine Yaptırım Uygulaması Üzücü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.