Merkez Bankası, Nürnberg’de YUVAM hesabını tanıttı

Merkez Bankası, Nürnberg’de YUVAM hesabını tanıttı

ABONE OL
17:16 - 25/12/2022 17:16
Merkez Bankası, Nürnberg’de YUVAM hesabını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Frankfurt Temsilcisi Yavuz Yeter ve T.C. Merkez Bankası Başkan Başdanışmanı Dr. Ergün Akıncı Nürnberg’de bir yemekli toplantıda T.C. Merkez Bankası ve Türk bankalarının yurtdışında yaşayan Türklere ve şirketlere özel olarak hizmete sunduğu YUVAM hesabını tanıttılar.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Türkiye’den ithalat ve Türkiye’de yatırım yapan şirket yöneticileri ile güncel ekonomik konular değerlendirildi.

Dr. Ergün Akıncı, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından son dönemde geliştirilen global bir finansal ürün olan YUVAM hesaplarının döviz bazında getiri ve anapara garantisi ile önemli bir fırsat sunuyor. Bu fırsatı geniş kitlelere duyurmak için Paris, Viyana gibi Türklerin yoğun yaşadığı merkezlerde tanıtım toplantıları düzenliyoruz. Geniş kapsamlı bir toplantıyı önemizdeki aylarda Nürnberg’de de bugün ziyaret ediğ onay aldığımız T.C. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz himayesinde düzenleyeceğiz. Yıllar sonra Nürnberg’deki dostlarım ile biraraya gelmek beni çok mutlu etti. Nürnbergli bir yönetici olarak bu yeni ürünü hemşehrilerime tanıtmak ve soruları yanıtlamak benim için çok özel bir sefa. Kısa dönemde gerçekleştirdiğimiz bu iş toplantısına verdiği katkılardan dolayı işletme sahibi Ahmet Can’a teşekkür ederim“ dedi.

Yavuz Yeter: “Özellikle TCMB tarafından ülkemiz bankaları ile birlikte geliştirilen ve Türkiye dışında yaşayan gerçek kişiler ve yurtdışında yerleşik firmalar için global bir yatırım imkanı sağlayan YUVAM hesapları tasarruf sahiplerine avantajlı imkanlar sunuyor. Küresel ölçekte etkili olan salgın, lojistik ve hammadde tıkanıklıkları, Ukrayna savaşı, enerji kısıtları ve arz güvenliği, muhtemel resesyon tartışmaları ve son olarak küresel ölçekte artış göstermekte olan enflasyon gibi ekonomik, sosyal ve uluslararası dinamikler karşısında ekonomi yönetimlerinin ve Merkez Bankalarının uygun çözümler üretmeye çalışıyor. Bu gelişmeler tasarruf sahipleri ve yatırımcıları finansal piyasalarda düşük riskli ve yüksek getirili araç arayışına yöneltiyor” dedi.

Dr. Akıncı, “3, 6, 12 ve 24 ay vadeli hesaplar için sırasıyla yüzde 1, 2, 3 ve 4 gibi artan oranlarda ilave getiri garantisinin TCMB tarafından taahhüt ediliyor. Bu günümüzde ciddi ve güvenli bir yatırım imkanı. YUVAM hesapları Türkiye’de bulunan tüm bankalarda açılabilinir, Türkiye’de yerleşik tüm bankalarda görüntülü arama ve kimlik tespiti yöntemleri ile uzaktan YUVAM hesapları da açmak mümkün” diye belirtti.

Dr. Akıncı ve Yeter YUVAM hesaplarının hem tasarruf sahiplerinin tasarruflarını büyüttüğünü, hem de bankalar kanalı ile Türkiye’nin ekonomik gelişimine önemli katkı ve destek sağlamakta olduğunu ifade ederek küresel ölçekte vatandaşlarımızın bu hesaplara yönelmesinin önemine işaret ettiler.

Görüşmede global ekonomik görünüm ile Türkiye‘deki ekonomik gelişmeler hakkında da sohbet edildi.

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin ‚heterodoks‘ yöntemlere eğiliminin amacını sordu. Yavuz Yeter: “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ülkemizin bulunduğu özel konum ve daha önce belirttiğim global sorunlar doğrultusunda, ihracatı arttırarak, turizmde pandemiden sonra iyi bir çıkış yakalayarak, istihdamı güvence altına alarak, büyümeyi sürdürerek, Türkiye kendine öz bir yol çizdi. Her ilacın faydaları olduğu gibi, bu tercihin yan etkisi de yüksek enflasyon. Önümüzdeki aylarda enflasyonu da kontrol altına alıp, istikrarlı ekonomi politikalarına yeniden döneceğiz.” dedi.

Mevlana restoranda gerçekleşen toplantıya Nürnberg Meclis Üyesi Ümit Sormaz (FDP, Hür Demokrat Parti), MÜSİAD Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur ve Yönetim Kurulu Üyesi Mühibe Gürdoğan, TİAD Nürnberg Metropol Bölgesi Türk-Alman İşadamları Yönetim  Kurulu Üyesi Ahmet Can, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, Fürth Türk Ocağı Başkanı Hakan Öztürk, YATAŞ Europe Müdürü Murad Şahin, CAN Supermarkt sahibi Hakan Can, SÖNMEZ Pack Müdürü Ergin Sönmez, ERSA İnşaat Ercan Kırıcıkaya, inşaatçı Şenol Çakıray, Atik Emlak sahibi Hasan Atik, Laçin Hotel sahibi Serkan Doğan, Safa Moda ve Mobilya sahibi Eyüp Yıldırım ve Bayern ABS Proje Şirket müdürü Derya Sezer katıldılar.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.