Mehmet Öz ile John Fetterman Arasındaki Senato Yarışında Büyük Gün Yarın

Mehmet Öz ile John Fetterman Arasındaki Senato Yarışında Büyük Gün Yarın

ABONE OL
22:17 - 07/11/2022 22:17
Mehmet Öz ile John Fetterman Arasındaki Senato Yarışında Büyük Gün Yarın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Aylarca süren önseçimler, kampanya etkinlikleri ve bağış toplama taleplerinin ardından, Washington ve eyalet başkentlerindeki güç dengesini belirleyecek ara seçim sürecinin sonuna gelindi.

Seçime bir gün kala Cumhuriyetçiler’in Pennsylvania’dan Senato adayı ünlü doktor ve televizyon programcısı Mehmet Öz akşam saatlerinde Pennsburg kentinde, ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley’nin de katıldığı bir etkinlikte seçmenlerle buluşacak.

Demokrat aday ve aynı zamanda eyaletin vali yardımcısı da olan John Fetterman’ınsa kampanya sitesinde yalnızca sanal etkinlikler görülüyor.

ABD’de seçim yarışını günlük anketlerle takip eden FiveThirtyEight platformunun bu sabah paylaştığı ankete göre, iki aday arasındaki fark sıfırlanmış görünüyor.

Son verilere göre her iki adaya destek de yüzde 47 olarak belirtiliyor.

Demokratlar Kongre’de az farkla sahip oldukları çoğunluğu korumaya çalışırken, enflasyon ve ekonomi ile endişelerin yanısıra, Başkan Joe Biden’ın liderliğiyle ilgili endişelerin üstesinden gelmek için de mücadele veriyor.

Cumhuriyetçiler ise ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulları kendileri lehine çevirmek için bu seçimi bir fırsat olarak görüyor.

Arizona, Georgia, Nevada ve Wisconsin’in yanısıra ara seçim yarışlarının en hararetli yaşandığı yerlerden biri de Pennsylvania.

Seçmenlerin sandık başına gitmesine saatler kala, eyaletteki yarış kızışırken, adayların başarısı hem Kongre’deki dengeleri değiştirebilecek hem de 2024 başkanlık yarışının sonucunu etkileyebilecek.

Adayların arasındaki oy farkının az olması nedeniyle bazı eyaletlerdeki yarışın nihai sonucunun öğrenilmesinin günler veya haftalar alabileceği belirtiliyor.

Demokratlar, Cumhuriyetçi Öz’ü, eyaletle yerel bağları zayıf bir aday olarak tanımlıyor. Türk vatandaşlığının olması da Öz’e yönelik eleştirilerin başında geliyor.

Bu arada Cumhuriyetçi Mehmet Öz, adaylık başvurusu formunda kullandığı kampanya adresini güvenlik gerekçesiyle değiştirirken, yeni kampanya adresi yine aynı gerekçeyle paylaşılmıyor.

Cumhuriyetçiler ise Fetterman’ın geçirdiği felcin ardından sağlık durumunu öne sürerek, görev için uygun olup olmadığını sorguluyor. Muhaliflerin aşırı hoşgörülü olduğunu söylediği Demorat aday, vali yardımcısı olarak güvenlik güçleri sicili hakkında eleştiriye uğruyor.

Her iki aday da partilerinden en üst düzeyde destek görüyor.

Fetterman’ın galip gelmesi durumunda Biden’ın iktidardaki gücü açısından artı puan olacak. Öz’ün kazanmasıysa eski Başkan Donald Trump’a seçmenlerin desteği açısından test niteliği taşıyor.

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’de baskın bir güç olmaya devam ediyor ancak yarınki ara seçimler bu gücün geleceğini belirleyecek gibi görünüyor.

Öte yandan Pennsylvania’da Cumhuriyetçiler’in vali adayı Doug Mastriano da Demokrat Josh Shapiro’ya karşı mücadele ediyor.

Eyaletin seçim yarışındaki kritik noktalardan biri olmasının nedenlerinden biri de seçmenlerin son dört başkanlık yarışında parti tercihlerini değiştirmiş olması.

VOA tarafından geçilen Pennsylvania’da Mehmet Öz ile John Fetterman Arasındaki Senato Yarışında Büyük Gün Yarın haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pennsylvania’da Mehmet Öz ile John Fetterman Arasındaki Senato Yarışında Büyük Gün Yarın haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pennsylvania’da Mehmet Öz ile John Fetterman Arasındaki Senato Yarışında Büyük Gün Yarın haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.