Maduro’dan Öğretmenlere 1 Dolara Ayakkabı

Maduro’dan Öğretmenlere 1 Dolara Ayakkabı

ABONE OL
22:53 - 01/10/2022 22:53
Maduro’dan Öğretmenlere 1 Dolara Ayakkabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun gelecek hafta açılacak okullar için kurulan bir fuarda öğretmenlere deri çanta hediye edeceklerini ve 1 dolara ayakkabı satın alma imkanı vereceklerini açıkladı.

Ayakkabıların okullarda satılacağını duyuran Maduro, “Tekstil, ayakkabı ve deri sektörleriyle anlaştık. Öğretmenler hükümet tarafından sübvanse edilen farklı türlerde ayakkabıları neredeyse bedavaya alabilecekler. Çünkü onların oldukça yürümesi gerekiyor” dedi.

Açıklamanın ardından sosyal medyada popüler olan konuya öğretmenlerden ve eğitim örgütlerinden tepki geldi, bazı kullanıcılar devlet başkanının oğlunun bin 730 dolar değerinde ayakkabı kullandığına atıfta bulundu.

Beş kişilik bir ailenin zorunlu mutfak masrafının yaklaşık 460 dolar olduğu Venezuela’da en düşük ve en yüksek öğretmen maaşları ayda 30 ile 100 dolar arasında değişiyor.

“Laf ebeliği yapılıyor”

Venezuela Öğretmenler Federasyonu (FVM) yetkilileri, 2017’den bu yana 370 binden fazla öğretmeni istifa ederek başka işlerde çalışmaya ya da ülkeyi terk etmeye zorlayan koşulların çanta ve ayakkabıyla çözülemeyeceğini söylüyor.

FVM temsilcilerinden Gricelda Sanchez, “Öğretmenlerin maaşları ortada. Ülkede okullar bakımsızlıktan dökülürken, eğitim kurumlarında en temel gereksinimler bile karşılanamazken, her 10 okuldan yedisinin elektrik ve suyu yokken ve öğretmenlerin kazanılmış hakları birer birer elinden alınırken hükümetin hala çanta ve ayakkabıdan bahsetmesi tam olarak bir laf ebeliğidir” diyor.

VOA Türkçe’ye konuşan sendika temsilcisi, kendilerine verilen yüzde 280 maaş artışı taahhüdünün yerine getirilmediğini, sağlık güvencelerini yitirdiklerini, ücretsiz ilaç, tatil primi, toplu sözleşme gibi birçok kazanılmış haklarının tamamen ya da kısmen ellerinden alındığını kaydetti

Birçok öğretmenin günde 3 öğün beslenemediğine dikkat çeken Sanchez, eğitimcilerin adeta köleleştirildiğini, ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirme mücadelesi veren kişi ve kurumların da ciddi baskı altında olduğunu söylüyor.

Sanchez her ne kadar sorun çanta ve ayakkabıdan çok daha öte de olsa da, hükümet vaatlerini yerine getirmek konusunda daha önce çoğu kez sınıfta kaldığı için bu vaatlerine de temkinli yaklaştıklarını söylüyor.

VOA tarafından geçilen Maduro’dan Öğretmenlere 1 Dolara Ayakkabı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Maduro’dan Öğretmenlere 1 Dolara Ayakkabı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Maduro’dan Öğretmenlere 1 Dolara Ayakkabı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.