Lübnan’ın güney sınırında gazetecilerin bulunduğu noktaya top mermisi isabet etti: 1 ölü 6 yaralı

Lübnan’ın güney sınırında gazetecilerin bulunduğu noktaya top mermisi isabet etti: 1 ölü 6 yaralı

ABONE OL
21:49 - 13/10/2023 21:49
Lübnan’ın güney sınırında gazetecilerin bulunduğu noktaya top mermisi isabet etti: 1 ölü 6 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Associated Press haber ajansı Lübnan’ın güney sınırındaki çatışmaları haber yapan uluslararası gazetecilerin bulunduğu bir noktaya İsrail’den gelen bir top mermisinin düştüğünü, bir kişinin öldüğünü, altı kişinin de yaralandığını bildirdi.

Olay yerindeki Associated Press fotomuhabiri, ölen gazetecinin cesedini ve yaralanan altı kişiden bazılarının ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını gördüğünü belirtti. Olay yerinden gelen görüntülerde de yanmış bir araba görülüyor.

Reuters tarafından yapılan açıklamada haber kameramanı İssam Abdullah’ın Lübnan’ın güneyinde çalışırken öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Reuters’ın açıklamasında, “Kameramanımız İssam Abdullah’ın öldürüldüğünü öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” denildi.

İssam, Lübnan’ın güneyinde Reuters’ın canlı yayın noktasındaki ekibinin bir parçasıydı.

Reuters, “Acil olarak daha fazla bilgi arıyoruz, bölgedeki yetkililerle birlikte çalışıyoruz ve İssam’ın ailesini ve meslektaşlarını destekliyoruz” dedi.

Katar televizyon kanalı El Cezire de, yaralılar arasında Elie Brakhya ve muhabir Carmen Joukhadar adlı iki çalışanının bulunduğunu açıkladı.

Associated Press, konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapılana kadar öldürülen veya yaralanan gazetecilerin bağlı bulundukları diğer yayın kuruluşlarının isimlerini paylaşmıyor.

Bombardıman, Lübnan-İsrail sınırında İsrail askerleri ile Lübnan’daki militan Hizbullah grubu üyeleri arasında yaşanan çatışma sırasında meydana geldi.

Lübnan-İsrail sınırı, Filistinli militan grup Hamas’ın İsrail’in güneyine düzenlediği saldırıdan bu yana zaman zaman şiddet eylemlerine sahne oluyor.

Dünyanın dört bir yanından gazeteciler, Hizbullah ile İsrail arasında savaş çıkabileceği ihtimali nedeniyle Lübnan’a gidiyor.

İsrail soruşturma başlatıyor

İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gilad Erdan gazetecilere verdiği demeçte, Reuters haber kameramanının öldürülmesinin ardından ülkesinin Lübnan’ın güneyinde yaşananlarla ilgili soruşturma başlatacağını söyledi.

Erdan, “Her zaman sivil kayıplarını azaltmaya ve önlemeye çalışıyoruz. Açıkçası, işini yapan hiçbir gazeteciyi asla vurmak, öldürmek veya vurmak istemeyiz” dedi.

Büyükelçi, “Ama biliyorsunuz, bir savaş halindeyiz, bazı şeyler olabilir. Pişmanız. Üzgünüz. Ve araştıracağız. Şu anda orada ne olduğunu söylemek için çok erken” diye ekledi.

VOA tarafından geçilen Lübnan’ın güney sınırında gazetecilerin bulunduğu noktaya top mermisi isabet etti: 1 ölü 6 yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Lübnan’ın güney sınırında gazetecilerin bulunduğu noktaya top mermisi isabet etti: 1 ölü 6 yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Lübnan’ın güney sınırında gazetecilerin bulunduğu noktaya top mermisi isabet etti: 1 ölü 6 yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.