Kuzey Kore Yeni Yıla Füze Denemesiyle Başladı

Kuzey Kore Yeni Yıla Füze Denemesiyle Başladı

ABONE OL
13:07 - 05/01/2022 13:07
Kuzey Kore Yeni Yıla Füze Denemesiyle Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’nin yeni bir balistik füze denemesi yaptığının tespit edildiğini açıkladı.

Güney Kore ordusundan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin kendi topraklarından atılan ve denize düşen bir balistik füze denemesi yaptığının belirlendiği belirtildi. Japonya Savunma Bakanı Nobou Kishi’nin açıklamasına göre de söz konusu füze 500 kilometre kadar mesafe kat ettikten sonra denize düştü.

Kuzey Kore’den henüz yapılan füze denemesine ilişkin bir açıklama gelmedi. Genelde Kuzey Kore, denemelerden bir gün sonra denemelere ilişkin olarak hükümet tarafından yayımlanan günlük gazetede detaylı bilgi paylaşımında bulunuyor.

Söz konusu füze denemesi Kuzey Kore’nin geçen yıl Ekim ayından buy an gerçekleştirdiği ilk füze denemesi oldu. Ekim ayında Kuzey Kore, denizaltından atılan bir balistik füze denemesi gerçekleştirmişti. Pyongyang yönetimi, 2019 yılının ortalarından bu yana sık sık kısa menzilli balistik füze denemeleri yapmayı sürdürüyor. O tarihte ABD Başkanı Donald Trump’la Kuzey Kore liderri Kim Jong Un arasında yapılan görüşmelerin sonuçsun kalmasından bu yana füze denemeleri devam ediyor.

Japonya, Kuzey Kore’nin yeni yılda yaptığı bu füze denemesini kaygı verici bulduğunu açıklarken Güney Kore’de denemenin ardından Ulusal Güvenlik Konseyi acil bir toplantı yaptı ve durum değerlendirmesinde bulundu.

VOA tarafından geçilen Kuzey Kore Yeni Yıla Füze Denemesiyle Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kuzey Kore Yeni Yıla Füze Denemesiyle Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kuzey Kore Yeni Yıla Füze Denemesiyle Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.