Küresel medya kuruluşlarından İsrail’e Gazze’de gazetecilerin korunması çağrısı

Küresel medya kuruluşlarından İsrail’e Gazze’de gazetecilerin korunması çağrısı

ABONE OL
21:19 - 02/03/2024 21:19
Küresel medya kuruluşlarından İsrail’e Gazze’de gazetecilerin korunması çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dünyanın önde gelen medya kuruluş ve şirketlerinin yöneticileri imzaladıkları ortak bir mektupta İsrailli yetkililere Gazze’deki gazetecileri koruma çağrısı yaptı.

Mektupta gazetecilerin, Gazze’de daha önce görülmemiş koşullarda çalıştığı ve büyük risklerle karşı karşıya oldukları kaydedildi.

Mektuba 59 haber kurumu imza attı.

Mektuba imza atan medya kuruluşları arasında Associated Press, AFP, Reuters, the New York Times, the Washington Post, BBC, CNN, the Guardian, Financial Times, Der Spiegel ve Haaretz de bulunuyor.

Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana 89’u Filistinli en az 94 gazeteci yaşamını yitirdi.

Gazetecileri Koruma Komitesi savaşın gazeteciler için şimdiye kadarki en tehlikesi olduğunu kaydederken, İsrail yetkilileri kasten gazeteci ve sivilleri hedef aldığını reddediyor.

Mektupta, “Gazeteciler büyük kişisel riske rağmen haber yapmaya devam ediyor. Ailelerini, arkadaşlarını, çalışma arkadaşlarını, evlerini, ofislerini kaybetmelerine rağmen; iletişim kesilmelerine, gıda ve yakıt noksanlıklarına rağmen devam ediyorlar” denildi.

Mektupta ayrıca gazetecilerin siviller olduğu vurgulandı ve İsrail’in uluslararası hukuka göre gazetecileri siviller statüsünde koruması gerektiği hatırlatıldı.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail saldırısında 1200 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları ve kara harekatında 30 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Gazze’nin çoğu enkaz haline dönerken, 2,3 milyonluk nüfusun büyük bir bölümü evlerini terk etmek zorunda kaldı ve açlıkla da karşı karşıya.

İsrail soykırım suçlamaları karşısında kendini savunduğunu belirtiyor.

VOA tarafından geçilen Küresel medya kuruluşlarından İsrail’e Gazze’de gazetecilerin korunması çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Küresel medya kuruluşlarından İsrail’e Gazze’de gazetecilerin korunması çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Küresel medya kuruluşlarından İsrail’e Gazze’de gazetecilerin korunması çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.