“Küba Krizi’nden Bu Yana Yapılan En Büyük Tehdit”

“Küba Krizi’nden Bu Yana Yapılan En Büyük Tehdit”

ABONE OL
13:34 - 07/10/2022 13:34
“Küba Krizi’nden Bu Yana Yapılan En Büyük Tehdit”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in nükleer silah kullanma tehdidinin Küba füze krizinden bu yana yapılan en büyük tehdit olduğunu söyledi.

New York’ta Demokrat Parti bağışçılarının bir araya geldiği toplantıda konuşan Biden, ABD’nin Putin’in savaştan çıkış yolunu “anlamaya çalıştığını” ve Rus liderin “taktik nükleer silahların ya da biyolojik veya kimyasal silahların potansiyel kullanımından bahsederken şaka yapmadığını çünkü ordusunun iyi bir performans gösteremediğini” kaydetti.

Biden, “Küba füze krizinden bu yana ilk kez, eğer işler bu şekilde devam ederse, nükleer silahların kullanılmasına yönelik doğrudan bir tehditle karşı karşıyayız” dedi.

1962 krizinde Başkan John Kennedy yönetimindeki ABD ve Nikita Kuruşçev liderliğindeki Sovyetler Birliği, Küba’daki Sovyet füzeleri nedeniyle nükleer silah kullanımına çok yaklaşmıştı.

“Moskova cephedeki sorunları anlamıyor”

Bugün 70. yaş gününü kutlayacak olan Putin, ilhak ettiği dört Ukrayna bölgesini de kapsadığını söylediği Rus topraklarını korumak için Rusya’nın nükleer cephaneliği de dahil olmak üzere gerekli tüm araçları kullanacağı uyarısında bulunmuştu.

Avustralya’nın Lowy Enstitüsü’nde yaptığı açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, NATO’nun Rusya’nın nükleer silah kullanmasını engellemek için önleyici saldırılar düzenlemesi gerektiğini dile getirdi.

Zelenski ayrıca, Kiev güçlerinin Ekim ayında Herson’da 500 kilometrekareden fazla alanı ve düzinelerce yerleşim yerini geri aldığını söyledi.

Volodimir Zelenski, “Doğuda da başarılar var. İşgalcilerin hala kontrol ettiği Zaporijya bölgesinden de de başarıları açıklayacağımız gün mutlaka gelecektir” dedi.

Diğer yandan Rus kontrolündeki Herson bölgesinin başkan yardımcısı Kirill Stremousov, Rusya’nın üst düzey askeri yetkililerini eleştirerek, “Moskova’daki generallerin ve bakanların cephedeki sorunları anlayamadığını” söyledi.

VOA tarafından geçilen “Küba Krizi’nden Bu Yana Yapılan En Büyük Tehdit” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Küba Krizi’nden Bu Yana Yapılan En Büyük Tehdit” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Küba Krizi’nden Bu Yana Yapılan En Büyük Tehdit” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.