“Katar Dünya Kupası İçin Bazı Kuralları Esnetiyor” 

“Katar Dünya Kupası İçin Bazı Kuralları Esnetiyor” 

ABONE OL
11:59 - 22/09/2022 11:59
“Katar Dünya Kupası İçin Bazı Kuralları Esnetiyor” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünya Kupası maçlarının yapılacağı Katar’da hazırlıklar devam ederken, Katarlı yetkililer, turistlerin ziyareti sırasında bazı kuralları esnetmeyi planlıyor.

Katar yetkilileriyle yakın temasta olan bir kaynak ve bir diplomatın Reuters haber ajansına aktardıklarına göre, Dünya Kupası müsabakaları süresince yürürlükte olacak emniyet ve güvenlik stratejisi henüz netleştirilmedi ancak kamu alanlarında alkollü dolaşmak ya da benzeri ufak çaplı suçların cezalandırılmasında esneklik sağlanması gündemde.

Katar Dünya Kupası organizasyonunu yürüten yetkililer, Reuters’ın konuyla ilgli sorusuna henüz yanıt vermedi.

Diğer taraftan, ülkede yürürlükte olan İslami kuralların geçici olarak da olsa devredışı bırakılması fikri, muhafazakar çevrelerin tepkisine yol açıyor.

Büyükelçilikler, temsil ettikleri ülkelerin vatandaşlarına uyarıda bulunarak, Dünya Kupası için Katar’ı ziyaret etmeleri halinde, başka ülkelerde uygun karşılanan birçok davranışın Katar’da cezai sonuçları olabileceğinin altını çizdi.

Katar yasalarına göre, ifade özgürlüğü kısıtlı ve eşcinsellik ve evlilik dışı cinsel ilişki yasak. Toplum içinde alkol tüketmek ya da dekolte kıyafet giymek kişinin hapis cezası almasına neden olabiliyor.

Amerikalı diplomat Morgan Cassell, konuyla ilgili YouTube üzerinden bir video paylaştı. Görüntülü mesajında, “Katar’dayken, yerel yasalara uymanız gerektiğini hatırlayın” diyen Cassell, “Toplum içinde tartışmak ya da başkalarına hakaret etmek gözaltıyla sonuçlanabilir. Protesto, din propagandası, ateizm savunculuğu ve Katar hükümetini ya da İslam dinini eleştiri, burada kriminal suç sayılabiliyor. Bu kural, sosyal medya paylaşımlarınız için de geçerli” ifadelerini kullandı.

Maçların öncesinde stadyumun çevresinde bira satışlarına izin verileceği haberleri daha önce de gündeme geldi. Ancak son gelen haberlere göre, toplum içinde “sarhoşluk durumu” da tolere edilebilecek davranışlar arasında. Katar yasalarına uygunsuz davranışlarda bulunduğu tespit edilenlere uyarı yapılacak.

Nüfusu 3 milyondan az olan Katar’ın Dünya Kupası 2022 maçları için 1 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen “Katar Dünya Kupası İçin Bazı Kuralları Esnetiyor”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Katar Dünya Kupası İçin Bazı Kuralları Esnetiyor”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Katar Dünya Kupası İçin Bazı Kuralları Esnetiyor”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.