Katar Başbakanı İsrail-Hamas rehine krizinin çözümünde ilerleme olduğunu doğruladı

Katar Başbakanı İsrail-Hamas rehine krizinin çözümünde ilerleme olduğunu doğruladı

ABONE OL
10:42 - 30/01/2024 10:42
Katar Başbakanı İsrail-Hamas rehine krizinin çözümünde ilerleme olduğunu doğruladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Bin Casim El Sani, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’deki çatışmaların durdurulması için Hamas’a sunulmak üzere arabulucuların bir çerçeve teklife ulaştığını söyledi.

Washington ziyaretinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen El Sani, daha sonra düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nin etkinliğinde soruları yanıtladı.

Katar Başbakanı, hafta sonunda basında yer alan ve Paris’te Amerikalı, İsrailli, Katarlı ve Mısırlı yetkililer arasında Gazze’de yeni bir ateşkes turu ve rehinelerin serbest bırakılması için yapılan görüşmelerdeki gelişmeleri doğruladı.

El Sani, arabulucuların “iyi bir ilerleme” kaydettiğini ve “ileriye dönük bir temel” oluşturduklarını söyledi.

CIA Direktörü Bill Burns, Pazar günü Fransa’da İsrail istihbarat Teşkilatı Mossad Başkanı David Barnea, Katar Başbakanı El Sani ve Mısır istihbarat yetkilisi Abbas Kamel ile biraraya gelmişti.

Arabulucuların İsrail ve Hamas’ın talepleri arasındaki boşlukları doldurmaya çalıştıklarını ve şimdi bunları Hamas’a sunmayı amaçladıklarını söyleyen El Sani, “Onları bu sürece olumlu ve yapıcı bir şekilde katılacakları bir yere getirmeyi umuyoruz” dedi.

El Sani teklifle ilgili ayrıntı vermedi ancak Atlantik Konseyi’ndeki etkinliğin moderatörlerinden biri tarafından sunulan ve rehinelerin aşamalı olarak serbest bırakılması ve uzun süreli ateşkes çağrısında bulunan taslağın “iyi bilgilendirilmiş” olduğunu söyledi.

El Sani, Ürdün’de üç ABD askerinin ölümüne neden olan saldırıya Washington’un misilleme yapmasının, haftasonu yapılan görüşmelerde İsrail ve Hamas arasında yeni bir rehine serbest bırakma anlaşmasına yönelik ilerlemeyi baltalamayacağını umduğunu da kaydetti.

El Sani, ABD’nin misillemesinin yeni bir anlaşmaya engel olup olmayacağı sorusu üzerine “Umarım hiçbir şey çabalarımızı baltalamaz ya da süreci tehlikeye atmaz” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’yi yöneten Hamas militanlarının 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği ölümcül saldırının ardından esir tutulan 100’den fazla rehinenin serbest bırakılmasını kolaylaştırmaya çalışıyor.

VOA tarafından geçilen Katar Başbakanı Washington ziyaretinde İsrail-Hamas rehine krizinin çözümünde ilerleme olduğunu doğruladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Katar Başbakanı Washington ziyaretinde İsrail-Hamas rehine krizinin çözümünde ilerleme olduğunu doğruladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Katar Başbakanı Washington ziyaretinde İsrail-Hamas rehine krizinin çözümünde ilerleme olduğunu doğruladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.