Kataib Hizbullah’ın komutanı Bağdat’ta İHA saldırısında öldürüldü

Kataib Hizbullah’ın komutanı Bağdat’ta İHA saldırısında öldürüldü

ABONE OL
14:10 - 08/02/2024 14:10
Kataib Hizbullah’ın komutanı Bağdat’ta İHA saldırısında öldürüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) üç ABD askerinin öldüğü saldırıyla ilişkilendirdiği Irak’taki İran destekli silahlı grup Kataib Hizbullah’ın üst düzey komutanı Ebu Bekir el-Saadi’nin Çarşamba gecesi Bağdat’ın doğusunda bir araca düzenlenen insansız hava aracı saldırısında öldüğü bildirildi.

VOA Pentagon muhabiri Carla Babb da sosyal medya platformu X üzerinden , ABD’li bir yetkilinin Amerika’nın yüksek mevkide bir bireysel hedefi vuran bir hava saldırısına katıldığını teyit ettiğini paylaştı.

Reuters haber ajansı, iki kaynağa dayandırdığı haberinde kaynaklardan birinin üç kişinin öldüğünü ve hedef alınan aracın, çoğu İran’a yakın onlarca silahlı gruptan oluşan bir devlet güvenlik birimi olan Irak Halk Seferberlik Güçleri (PMF) tarafından kullanıldığını söylediğini kaydetti.

Kataib Hizbullah savaşçıları ve komutanları PMF’nin bir parçası. Ocak ayında Ürdün-Suriye sınırı yakınlarında düzenlenen ve Pentagon’un Kataib Hizbullah’ın “ayak izlerini” taşıdığını söylediği bir insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri öldürüldü. Grup daha sonra bölgedeki ABD birliklerine karşı askeri operasyonlarını askıya aldığını duyurdu.

Irak ve Suriye, Gazze savaşının başladığı Ekim ayından bu yana İran destekli sertlik yanlısı silahlı gruplar ile bölgede konuşlu ABD güçleri arasında neredeyse her gün karşılıklı saldırılara sahne oluyor.

ABD geçtiğimiz haftasonu Irak ve Suriye’de İran destekli Iraklı grupları vurmuş ve bunun üç ABD askerinin bir insansız hava aracı saldırısında öldürülmesine verdiği yanıtın sadece başlangıcı olduğunu söylemişti.

Ocak ayında ABD’ye ait bir insansız hava aracı Bağdat’ın merkezinde üst düzey bir milis komutanını öldürmüş, Washington bu saldırının kendi güçlerine yönelik insansız hava aracı ve roket saldırılarına bir yanıt olduğunu söylemişti.

Bir güvenlik kaynağı da, Çarşamba günü Irak özel kuvvetlerinin Bağdat’ta yüksek alarm durumunda olduğunu ve ABD Büyükelçiliği de dahil olmak üzere uluslararası diplomatik misyonların bulunduğu Yeşil Bölge’de daha fazla birliğin konuşlandırıldığını söyledi.

VOA tarafından geçilen “Kataib Hizbullah’ın komutanı Bağdat’ta İHA saldırısında öldürüldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Kataib Hizbullah’ın komutanı Bağdat’ta İHA saldırısında öldürüldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Kataib Hizbullah’ın komutanı Bağdat’ta İHA saldırısında öldürüldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.