Kardeşliğin 25’inci yılı fotoğraf sergisi açıldı

Kardeşliğin 25’inci yılı fotoğraf sergisi açıldı

ABONE OL
14:08 - 02/06/2022 14:08
Kardeşliğin 25’inci yılı fotoğraf sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya –Nürnberg kardeş şehir kapsamında gerçekleşen Nürnberg’deki etkinlikte, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek ayağı kırıldığı için hazır bulunamadı. Video konferans ile katılımcılara hitap etti. Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ise, başka bir toplantıda bulunduğu için etkinlikte yer alamadı.

1997 yılında Antalya Cam Piramit’te dönemin Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ludwig Scholz ile dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı tarafından imzalanan Nürnberg –Antalya kardeş şehir, 25.yıl kutlamaları kapsamında, Nürnberg’de Helige-Geist salonunda Fotoğraf Sergisi açıldı. 30 Haziran tarihine kadar sürecek olan etkinliğe davet edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ayağını kırdığı   için, açılışta hazır bulunamadı etkinliğe video konferans ile katıldı. Sergide, Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, Uluslararası Daire Başkanı Christine, Antalya Kardeş Şehir Derneği İN-SAN Başkanı Rıza Özlek, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Meclis Üyesi Lemia Yiyit, Uluslararası ilişkiler Dairesinden Stephanie Wimmer, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Dr. Siegfried Zelnhefer, Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel   ve diğer davetliler hazır bulundu.

AÇILIŞI LAMİA YİYİT YAPTI

Dr. Norert Schürgers ve Burkard Klopf‘‘ın çektiği fotoğraf sergisini Nürnberg Belediye Başkanı temsilcisi, Meclis Üyesi Lamia Yiyit yaptı.

Yiyit,iş birliği ile iki şehir sadece birbirine farklı bir bakış açısı kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda sanat ve sanat gibi farklı alanlara da odaklanan bir ortaklık geliştirdi. Kültür, spor ve gençlik alışverişi değil, aynı zamanda tramvay gibi ulaşım konularında da açık alışverişi sağlandı. Güzel bir örnek, bizi geçmişe bir yolculuğa çıkaran bugünkü olaydır diye konuştu.

EN DERİN SELAMLARINI İLETTİ

Resim sergisine video konferans yolu ile katılan Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, en derin selamlarını ilettiğini belirterek, geçirdiği kaza sonucu aranızda bulunamadım dedi. Böcek şeyle devam etti:

„Antalya’nın ilk kardeş şehirlerinden biri olan Nürnberg ile 25 yıllık bir geçmişimizin en önemli anılarının sergilendiği bu fotoğraf sergisinin ardından, yapacağımız iş birlikteliğinin nice anılar oluşturacağını umuyorum. Bu özel anı bizlerle paylaşan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kardeş Şehir Antalya’dan sevgi ve selamlarını sunuyorum. “

TALİHSİZLİKLER PEŞİMİZİ BIRAKMADI

Antalya-Nürnberg Kardeş Şehir İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, bu yıl, Antalya-Nürnberg Kardeş şehirleşmesinin  25’inci yılı olduğunu anımsatarak, bu yılın Mart ayında, önce, Nürnberg heyeti Antalya’ya gidecekti. Ancak Ukrayna-Rusya savaşı çıktığı için Antalya’ya gidilemedi.

Bu kez Antalya Sayın Belediye Başkanı Muhittin Böcek fotoğraf sergisinde hazır bulunacaktı. Talihsizlikler peşimizi bırakmadı Muhittin Böcek ayağını kırdığı için Nürnberg’e gelemedi. Bu nedenle fotoğraf sergisini Dernek ve Nürnberg Ulursalarası ilişkiler Dairesi Başkanı Christine Schüssler ile birlikte yapmak durumunda kaldık.

ANTALYA’NIN GÜZELLİĞİNİ BİLMEYEN YOK

Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke’de yaptığı konuşmada, serginin çok güzel olduğunu ifade ederek, şunları dedi:

„ Ne yazık ki, Antalya Belediye Bakanımızın burada olmayışı bizleri üzdü. Fakat 25’inci yılımızdan sonra ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum. İki şehirde çok güzel. Antalya’nın dünyanın en güzel şehir olduğunu bilmeyen yok. Nürnberg’de, Bavyera’nın romantik bir kenti. Kültürel olsun, sportif olsun ilişkilerin daha da ileri gitmesini temenni ediyorum. “

30 Haziran tarihine kadar sürecek fotoğraf sergisinde davetlilere ikramda bulunuldu

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.